HOQUEI PATINS
Esports 28/04/2018

Un gol de Joan Cañellas a la pròrroga condueix l'ICG Software Lleida a la final de la CERS (4-3)

Els d'Albert Folguera han malbaratat un 3-0 a favor i han hagut d'esperar al temps extra

Jordi Graell
3 min
Un gol de Joan Cañellas a la pròrroga condueix l'ICG Software Lleida a la final de la CERS (4-3)

LleidaLa presència catalana a la final de la CERS ha perillat per instants. L'eliminació del CP Voltregà a mans de l'OC Barcelos deixava sol a l'ICG Software Lleida com a representant nostrat, i el 3-0 a deu minuts pel final del temps reglamentari semblava que no havia de ser un impediment per a la classificació lleidatana. Doncs bé, el Breganze ha aconseguit forçar finalment la pròrroga i només un gol de Joan Cañellas a cinquanta-cinc segons per als penals ha evitat la debacle catalana amb el 4-3 definitiu per al Lleida. Ara, els d'Albert Folguera opten a aixecar el primer títol de la seva història a la final de la CERS d'aquest diumenge contra l'OC Barcelos (18 hores, Esport 3) davant una afició que ja ha omplert l'Onze de Setembre en la primera jornada de la final four de la segona màxima competició europea d'hoquei patins.

A diferència del que havia succeït entre Voltregà i Barcelos al primer partit, el Lleida no ha sigut molt superior al Breganze, només en l'encert de cara a porteria. De fet als primers minuts als de Folguera els ha costat trobar sortides per al contraatac i ha hagut de generar ocasions a través del joc en estàtic, igual que el conjunt italià. L'ocasió més clara dels primers compassos la tenien els de Diego Mir, en un un contra u de Federico Ambrosio amb Lluís Tomàs que l'italoargentí enviava al ninot. A l'altra porteria Bruno Sgaria també tenia feina, però en canvi no ha pogut fer res en una canonada des de mitja pista de Darío Giménez que es colava al fons de la xarxa en el que era l'1-0 al minut sis.

Els italians encara no s'havien refet del cop quan Andreu Tomàs es disposava a encarar porteria i Ambrosio veia la blava per travar-lo amb l'estic. Com de costum, Darío Giménez ha estat l'encarregat d'executar la falta directa, però veia com Sgaria li endevinava les intencions. Poc després, però, el mateix Giménez recuperava una bola a la cantonada en superioritat numèrica i deixava el gol fet a un Andreu Tomàs que feia esclatar l'Onze de Setembre tot i rematar en semierrada.

Amb l'entrada de Xixi Creus a la pista, els de la Terra Ferma han generat més joc interior i han disposat de més ocasions per augmentar el marcador, tot i que el Breganze també hauria pogut eixugar el marcador abans del descans. A la represa, els de Mir han sortit disposats a buscar un gol per ficar-se en el partit. Qui ha estat més a prop ha estat Mattia Cocco, que ha topat fins a tres vegades amb el travesser. El Lleida jugava amb foc i per si fos poc Darío Giménez veia com Sgaria li tornava a aturar una falta directa, mentre que Roberto di Benedetto enviava un penal fora. Els de Folguera tampoc treien profit de la superioritat numèrica estavellant fins a dues boles al pal, però en canvi Roberto di Benedetto es treia l'espineta del penal transformant una directa per a un 3-0 que semblava que deixava la classificació vista per sentència.

Reacció final italiana i victòria in extremis

Res més lluny de la realitat. Bruno di Benedetto veia una blava per empentar Álvaro Borja, i el Lleida resistia en inferioritat numèrica després que un immens Lluís Tomàs aturés la falta directa a Ambrosio. Al tram final, però, els italians han tret amor propi. Álvaro Borja reduïa distàncies a sis minuts per al final, i un minut després els àrbitres anul·laven un gol a Andreu Tomàs i al contraatac Franco Platero anotava el 3-2. Finalment, Cocco aconseguia veure porteria i forçava la pròrroga, que hauria pogut evitar Giménez en la vintena falta italiana a un minut per la conclusió, però per tercer cop Sgaria s'interposava entre ell i el gol.

A la pròrroga s'ha notat el nerviosisme dels dos equips, que tot i l'anul·lació del gol d'or aquesta temporada no han sabut vèncer la por a perdre. La pilota aturada, per tant, es presentava com a decisiva. Sgaria aturava un penal a Candanedo i Lluís Tomàs treià un guant miraculós quan semblava que Cocco anotava. I a cinquanta-cinc segons l'Onze de Setembre podria respirar finalment. Vint-i-cinquena falta del Breganze, Roberto di Benedetto topa amb Sgaria en la directa però Cañellas caça el refús i segella així la classificació lleidatana per a la final.

stats