Esports 21/01/2016

El judici per frau fiscal contra Messi arrencarà el 31 de maig

A.l.
2 min
El judici per frau fiscal contra Messi arrencarà el 31 de maig

BarcelonaLeo Messi ja té una nova data marcada en vermell al calendari. En aquest cas, la que mai voldria que arribés. El 31 de maig començarà el judici per frau fiscal contra el jugador argentí del Barça, a qui l’advocat de l’Estat demana una pena de 22 mesos i 15 dies de presó. El judici se celebrarà a la sala polivalent de l’Audiència de Barcelona els dies 31 de maig i 1, 2 i 3 de juny a les 10 del matí, just tres dies després de la final de la Champions de San Siro, a Milà, i just abans que arrenqui la Copa Amèrica Centenari als Estats Units. Les dates del judici podrien ser modificades si les defenses al·leguessin alguna coincidència de calendari amb altres casos.

L’octubre passat, el magistrat Manuel Alcover va dictar l’obertura del judici oral per tres presumptes delictes de frau fiscal de l’argentí i el seu pare, Jorge. Segons el jutge de Gavà, hi ha “elements que permeten afirmar” que hi ha “indicis racionals de criminalitat respecte als dos acusats”. Tot va arrencar el juny del 2013, quan es va presentar una querella contra Messi per haver defraudat 4,1 milions entre els anys 2007 i 2009.

El jutge no va fer cas de la petició de la fiscal, que va demanar que s’exculpés el jugador i el procés continués només amb el pare, mentre que l’Advocacia de l’Estat, òrgan presidit per Marta Silva de Lapuerta, que va formar part de la junta del Madrid, va mantenir l’acusació.

El torn de Mascherano

Quan Messi entri a l’Audiència, el seu company Javier Mascherano hauria de tenir solucionats els seus problemes amb Hisenda. Aquest dimecres al migdia, a les 13.15 h, el jugador té el judici de conformitat del jugador, que ha de ratificar l’acord amb la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat que va avançar l’ARA al desembre: l’argentí va admetre haver defraudat 1,5 milions a Hisenda els anys 2011 i 2012, i va pactar una multa de 816.000 euros i una pena d’un any de presó. L'estratègia de la defensa és commutar aquesta pena per una nova multa econòmica.

Javier Mascherano camina pel Passeig de Sant Joan, direcció Audiència Provincial / ARA
stats