JUDO
Esports 01/06/2014

Laia Talarn, bronze a la Copa del Món de Madrid i més a prop de Rio 2016

Tres catalans han participat a la primera prova puntuable de cara als Jocs de Rio de Janeiro

Ferran Piqué
2 min
La catalana Laia Talarn ( a la dreta), al podi de Madrid

BarcelonaDurant aquest cap de setmana s’ha disputat a Madrid la primera prova puntuable de cara als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016, l’European Open de Madrid que ha comptat amb la participació de 369 judokes de 46 països, entre ells la de 3 catalans, Daniel Buendia, Noelia González i Laia Talarn.

Daniel Buendia a -100 kg i Noelia González a +78 kg no han pogut superar la primera ronda i s’han quedat sense possibilitat de repescar.

Per altra banda, Laia Talarn de -78 kg s’ha emportat la medalla de bronze. La catalana ha superat els seus dos primers combats davant de la xinesa Zhehui Zhang i de la francesa Samah Hawa Camara; ja a la semifinal no ha pogut vèncer a Geraldine Montoupou, del combinat francès i ha culminat la jornada guanyant a la portuguesa Yahima Ramírez i aconseguint, d’aquesta manera, pujar al tercer calaix del podi.

Després d’aquesta medalla en una Copa del Món, la tercera que aconsegueix en un any, la judoka de les Escolàpies Llúria apunta fort cap als propers Jocs Olímpics.

La judoka de les Escolàpies Llúria es mostrava molt satisfeta de l’èxit aconseguit: “Durant tota la competició he estat molt centrada, he tingut molta paciència per resoldre els enfrontaments i m’he sabut estructurar molt bé els temps dels combats”– ha dit la catalana en declaracions tot just després de baixar del podi.

Pel que fa a la classificació pels Jocs, “Aquesta medalla em dóna confiança a mi i a tot el meu grup de treball a seguir lluitant per aconseguir el somni olímpic; queden dos anys molt durs en els que cal seguir en la mateixa línia d’entrenament, però aquesta tercera posició em confirma que estem anant pel camí adequat”-ha afirmat Talarn.

La barcelonina es troba actualment en el millor moment de la seva carrera esportiva. Tot just fa un mes es va proclamar Campiona d’Espanya en categoria absoluta i avui ha tornat amb més força que mai, aconseguint pujar al tercer calaix a la Copa del Món de Madrid.

El proper objectiu de Talarn serà el Grand Prix de Budapest en el que hi participarà el proper 22 de juny.

stats