Jugar contra deu com si fossin tretze: els apunts en calent del Vila-real - Barça

Gestió poruga de la superioritat numèrica dels blaugranes a La Ceràmica

2 min
Busquets, derribat per Trigueros a Vila-real.

BarcelonaD'equip petit. Una entrada esgarrifosa de Trigueros sobre Messi va parar el cor als culers –sort que el 10 va aixecar-se il·lès– i va deixar el Vila-real amb deu jugadors. Vermella merescuda i camí en principi aplanat amb l'1-2. Però Koeman es va entestar en gestionar el marcador com si fos el seu equip el que estigués en inferioritat. No va aprofitar la línia avançada del rival quan tocava –Dembélé va entrar tard– i va treure del camp Busquets, el migcampista que assegurava més control, per posar un central. Resistir sense més no fa per al Barça.

Un migcentre nuclear. Els blaugranes pressionen l'Atlètic i estan en disposició de deixar enrere al Madrid gràcies a l'olfacte de Griezmann, autor de dos gols en un estadi on sol brillar. El gal va ser clau en la final de Copa i arriba al tram decisiu de la Lliga finet de cara a porteria. Però perquè els davanters encertin, la màquina ha de rutllar. I en aquesta funció, la instauració del 3-5-2 està donant ales al millor Busquets del curs. Als seus 33 anys, el de Badia, protegit entre tres marcadors i dos interiors, gaudeix com a nucli d'un equip que s'expressa en bloc.

Fet a casa. Quatre dies després que Koeman l'esbronqués i el canviés per ser massa atrevit en atac contra el Getafe, Mingueza va tornar a ser titular a La Ceràmica. L'escarment no va anar a més. I encara sort, perquè el vallesà va ser el patrocinador del golàs de Griezmann per igualar el partit amb una passada exquisida per sobre dels rivals. Tot i que de vegades enervi el tècnic, l'esperit ofensiu que destil·la malgrat jugar de defensa és or a l'hora de superar pressions i de compensar la pèrdua d'un home al mig. Què no farà quan es desfaci la cueta?

Un partit a boxs. Puja Mingueza, baixa Pedri. I és normal que el canari –convé recordar que té 18 anys– tingui moments menys lúcids. El problema és que Koeman, que té els esforços dels seus futbolistes monitoritzats al detall, no s'adoni que l'ex del Las Palmas no bascula ni genera com quan està en plenitud física i mental. Rotar-lo d'inici, després de 17 titularitats seguides, no només no afectaria la confiança que ja s'ha guanyat de sobres, sinó que el protegiria de cara als partits que queden. Necessita un parèntesi.

stats