OPERACIÓ PORT
Esports 20/02/2013

El Katiuixa suspèn Vicioso per "mentir" sobre la seva compareixença al judici de l'operació Port

Segons el mànager general de l'equip rus, el ciclista li va dir que no havia d'anar a declarar als jutjats. Vicioso, que havia de declarar el dia 12, declararà aquest divendres

Efe
1 min

MadridL'equip Katiuixa ha suspès aquest dimecres el corredor aragonès Ángel Vicioso, que divendres que ve declararà com a testimoni en el judici de l'operació Port, per no estar localitzable per al jutjat i per "mentir sobre el fet que havia estat citat".

Així ho ha assegurat al mitjà de comunicació rus R-Sport el mànager general del Katiuixa, Vyacheslav Ekimov, que ha explicat: "Li vaig preguntar [a Vicioso] si hauria d'anar al tribunal a donar testimoni, però em va assegurar que ja ho havia arreglat, que havia parlat amb el jutjat i que els havia facilitat tota la documentació, però no és veritat".

Vicioso, l'únic ciclista en actiu que ha estat citat com a testimoni en la vista oral, havia d'haver comparegut el passat dia 12, però va presentar un certificat mèdic que assenyalava que patia una lumbàlgia que li impedia acudir al jutjat. La magistrada Julia Patricia Santamaría va tornar a citar-lo per al divendres 22, però en la sessió de dimarts va explicar a les parts que no havia pogut contactar amb ell i que es plantejava demanar "a la força pública" que el localitzés i el traslladés al jutjat.

Finalment, el Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha comunicat aquest dimecres que Vicioso declararà divendres per videoconferència des de Lleida.

"Tractem de cooperar amb la Unió Ciclista Internacional (UCI) de totes les maneres possibles, seguint tots els protocols establerts en el nostre treball diari, i aquest comportament és absolutament inexcusable, desacredita la nostra imatge", ha dit Ekimov, segons R-Sport.

stats