CURSES DE MUNTANYA
Esports 15/09/2016

Kilian Jornet ajorna el somni de conquerir l'Everest

Les adverses condicions meteorològiques l'obliguen a ajornar la temptativa d'ascens al cim més alt del món

Ara
1 min
Kilian Jornet, en acció

BarcelonaKilian Jornet torna a casa de l'Everest sense haver pogut culminar l'ascens a la muntanya més alta del món. Les condicions adverses en el tram final de l'expedició li han impedit poder realitzar la temptativa d'ascens de la cara nord de l'Everest.

"Les primeres setmanes vam estar aclimatant molt bé i en bones condicions. No obstant això, quan començàvem a estar a punt per preparar la temptativa, el temps va començar a canviar. Hi va haver diverses precipitacions que van deixar fortes nevades i una acumulació de neu important. Així, tot i que nosaltres ens trobàvem bé físicament hi havia molt perill d'allaus i ens era impossible poder ascendir en condicions de seguretat òptimes", ha explicat Kilian Jornet.

Tot i la impossibilitat de dur a terme el repte, Jornet està satisfet amb l'experiència. "Hi ha una mica de frustració perquè estem ben aclimatats i les sensacions són bones, però suposava exposar-se massa si ho intentàvem. De totes maneres estem contents perquè ha estat una experiència molt positiva on hem après molt. Estar sols a l'Everest és una cosa increïble, ja que no hi havia cap altra expedició. Ara tornarem a casa, per recuperar-nos i plantejar-nos el futur. Crec que sí que hi tornarem, segurament canviarem algunes coses, però ens emportem una gran experiència i un bon aprenentatge per a la propera".

Kilian Jornet pretenia, amb aquest repte, completar el projecte de Summits of My Life, que des del 2012 l'ha portat a batre rècords d'ascens i descens en muntanyes al voltant del planeta.

stats