CURSES DE MUNTANYA
Esports 11/07/2013

Kilian Jornet completa amb rècord el primer repte d'enguany del projecte Summits of My Life

L'atleta de la Cerdanya ha pujat i baixat del Mont Blanc en 4 hores i 57 minuts i ha superat el rècord que tenia des del 1990 el suís Pierre-André Gobet (5 hores i 11 minuts)

Ara
2 min
Kilian Jornet, durant el descens del Montblanc / SUMMITS OF MY LIFE

BarcelonaKilian Jornet ha iniciat aquest dijous el segon any de reptes de Summits of My Life. El projecte, que es va iniciar el 2012, té una durada prevista de tres anys, en els quals Jornet s'ha posat com a objectiu coronar alguns dels cims més emblemàtics del planeta.

Aquest segon any de reptes s'ha iniciat aquest dijous al matí amb un ascens i descens del Mont Blanc, la muntanya més alta dels Alps francesos. Eren les 4.48 h del matí quan Jornet, acompanyat del seu amic i esquiador de muntanya Matheo Jacquemond, ha iniciat aquest tercer repte del projecte. La ruta prevista començava a la plaça de l'església de Chamonix i pujava cap al cim del Mont Blanc passant per la ruta història dels Grands Mulets. Un cop efectuada la sortida de Chamonix han començat la pujada per Jonction passant a continuació per Grands Mulets i pel refugi de Vallot per coronar el cim amb un temps de 3:30 h.

Jacquemond i Jornet han fet tota la pujada des de Jonction fins al refugi de Vallot encordats, per tal de garantir la seva seguretat. A la baixada els dos atletes han baixat també encordats, tot i que Jacquemond ha sofert una caiguda lleu al final de la baixada. En aquell moment Jornet s'ha avançat i ha arribat a l'església de Chamonix amb un temps final de 04:57 h. El rècord fins a aquest dimecres era de 5:11 h i va ser establert pel suís Pierre-André Gobet el 1990.

"Sabíem que les condicions estaven bé i que era el dia per intentar-ho. Hem tingut un ritme molt constant durant la pujada. A la baixada el Matheo ha caigut i no ha pogut acompanyar-me al tram final, però ha sigut una experiència molt bonica i l'inici dels reptes de Summits d'aquest any. Si hagués de descriure el dia d'avui amb una paraula seria amistat. Ha sigut molt maco poder compartir el trajecte amb un amic. En arribar al cim, ens hem mirat i hem entès tot el que significava aquesta ruta per a tots dos", ha comentat Kilian Jornet.

Amb aquesta travessa es dóna el tret de sortida de Summits of My Life d'aquest any. Els propers reptes d'aquest 2013 seran l'El'brus (Rússia) i el mont Cerví (Itàlia).

stats