Esports
Esports 26/11/2015

Kilian Jornet estrena 'Langtang' i la vincula a un projecte solidari

El projecte Summits of My Life presenta la tercera pel·lícula de la sèrie, que es projectarà el proper 12 de desembre a Barcelona

àlex Gozalbo
2 min

BarcelonaEl projecte Summits of My Life presenta la tercera pel·lícula de la sèrie, que es projectarà el pròxim 12 de desembre a Barcelona. La pel·lícula és un relat del viatge al Nepal que Kilian Jornet i el seu equip van realitzar després del terratrèmol del mes d’abril. La iniciativa es vincula també a un projecte solidari per tal de recollir fons per reconstruir 116 cases a la Vall del Langtang.

"L’experiència va ser dura per a tots nosaltres. D’una banda per al Jordi Tosas, que ha estat 27 vegades al Nepal i és un país al qual té molta estima, però també per a mi. Al Langtang va ser on vaig descobrir per primera vegada les muntanyes del Nepal i li tinc una estima especial. De fet, el poble de Langtang va desaparèixer amb una esllavissada, i trobar-nos que tot allò que coneixíem ja no existeix va ser molt dur. Crec que el Seb Montaz ha sabut transmetre molt bé els nostres sentiments a través d’aquesta pel·lícula", diu Kilian Jornet.

'Langtang' s’allunya de les dues anteriors pel·lícules de la sèrie Summits of My Life. Per primera vegada, es deixen de banda els reptes esportius i es documenta l’experiència dels dies posteriors al terratrèmol, en què l’equip va ser el primer a endinsar-se a la vall del Langtang. Les seves emocions també queden reflectides en la pel·lícula: en un primer moment l’espectador captarà la confusió que va viure l’equip, però acabarà per encomanar-se de l’alegria vital del poble nepalès en una cinta que, finalment, es converteix en un cant a la vida i a l’esperança per un futur millor.

"Langtang ha estat una experiència molt especial per a mi, mai havia filmat amb tanta intensitat emocional. Aquesta història us podrà semblar dura, però desperta una gran dosi d’optimisme. Prepareu-vos per entrar en un ring de boxa amb un sol guanyador: el poble del Nepal", opina Sébastien Montaz-Rosset, el director de la pel·lícula.

La presentació mundial se celebrarà als multicines Aribau de Barcelona, un espai amb capacitat per a 1.174 espectadors. Les entrades es poden comprar aquí.

stats