TOUR DE FRANÇA
Esports 05/07/2014

Marcel Kittel és el primer líder del Tour de França

L'alemany de Giant-Shimano guanya l'esprint a Harrogate, on Mark Cavendish provoca una caiguda amb Gerrans amb un cop de cap

Albert Rabadan
1 min
Kittel, guanyant la primera etapa del Tour

BarcelonaMarcel Kittel (Giant-Shimano) s'ha convertit aquest dissabte en el primer líder del Tour de França després de guanyar la primera etapa cabada a Harrogate (Gran Bretanya). Kittel, que ha superat a l'esprint a Peter Sagan (Cannondale) i Ramunas Navardauskas (Garmin-Sharp), ja va guanyar-se el primer mallot groc l'any passat a Bastia.

La primera escapada del Tour, gens competida i aconseguida en el primer atac, l'han protagonitzat Jens Voigt (Trek), Benoît Jarrier (Bretagne-Séché) i Nicolas Edet (Cofidis). El veteraníssim Voigt, de 42 ays, ha marxat en solitari després de superar l'esprint intermedi de Newbiggin, a més de 100 km de meta, però ha estat atrapat sense gaire complicacions pel gran grup al ritme del Lotto-Belisol del campió alemany André Greipel.

L'atac del suís Fabian Cancellara (Trek) sota la pancarta de l'últim quilòmetre ha estat l'únic obstacle que s'ha trobat el potent equip Omega Pharma-Quick Step per controlar l'esprint final, fins que el seu líder, Mark Cavendish, ha provocat una caiguda fent un cop de cap al campió australià Simon Gerrans per tal de guanyar la posició. Finalment Sagan ha llançat l'arribada però Kittel l'ha remuntat en una exhibició de potència.

Joaquim Rodríguez (Katiuixa) ha entrat en 159a posició i no ha perdut temps a la general malgrat que en bona part de l'etapa ha rodat en un grup, on també hi havia Thibaut Pinot , que ha arribat a perdre més d'un minut respecte el pilot principal. Més enrere hi ha quedat el també català David De la Cruz, que ha creuat la meta a 3'11" de Kittel, mentre que el recent vencedor de Dauphiné, Andrew Talansky, ha cedit 4'15" però finalment li ha estat neutralitzat el temps en veure's afectat per la caiguda.

stats