Esports 15/01/2022

L’Espanyol, sense idees, s’acomiada de la Copa a Son Moix (2-1)

Els blanc-i-blaus cauen eliminats després de desaprofitar tota la primera part

Take Kubo, de falta, ha marcat el primer gol del Mallorca contra l'Espanyol

Quan es navega sense rumb el més probable és acabar patint una trompada. L’Espanyol, que ja havia patit força per esquivar tres naufragis contra el Solares, el Palencia Cristo i la Ponferradina, ha caigut eliminat de la Copa del Rei a Son Moix (2-1), on ha tardat massa a adonar-se que l’eliminatòria era a partit únic.

El conjunt de Vicente Moreno ha tornat a acusar el fet de sortir amb una proposta indecisa a la primera part. Malgrat acumular diversos jugador de caràcter ofensiu, el cert és que l’Espanyol no ha sabut gaire bé com atacar. Els balears han permès que fos Cabrera l’encarregat d’iniciar el joc amb desplaçaments en llarg gairebé sempre imprecisos. Un recurs que no ha servit a l’Espanyol per estirar-se i tenir continuïtat en camp rival. Darder ha tornat a l’onze, però ha hagut de buscar-se la vida des d’una posició massa escorada, des d’on li ha estat força complicat construir jugades amb un cert criteri.

Desactivada la brúixola de l’Espanyol, els blanc-i-blaus han atacat a empentes i rodolons contra un Mallorca que, sense necessitar fer gran cosa, ha aconseguit marxar al descans amb avantatge. Els balears n’han tingut prou amb posar-hi més intensitat amb pilota i sense, i amb una gran dosi de talent de Take Kubo, que ha transformat un gran xut de falta des de la frontal. L’Espanyol, que ha reclamat fora de joc en la jugada prèvia a la falta, ha errat en la col·locació de la tanca, on només ha ubicat tres jugadors.

Conscient que calia algun canvi per sacsejar l’equip, Vicente Moreno ha mogut fitxa al descans donant entrada a Melendo per un desafortunat Dimata. L’entrada del menut mitjapunta ha canviat la cara de l’Espanyol, que ha fet un pas endavant i ha aconseguit el protagonisme amb la pilota als peus que necessitava. Els blanc-i-blaus han pogut empatar en dues bones ocasions d'RDT i de Keidi Bare, però ha estat el Mallorca qui ha trobat l’encert. Abdón, de cap, ha firmat el 2-0 en un córner.

Puado dona esperances

L’Espanyol ha respost amb èxit al desafiament balear i ha aconseguit escurçar distàncies només un parell de minuts després. Pedrosa ha servit ràpid una falta i Puado, el més llest de la classe, ha caçat la pilota tot sol dins de l’àrea i l’ha creuat amb encert. La validesa del gol semblava clara, però el VAR ha necessitat fins a cinc minuts per acabar de donar-lo per bo. Una tensa espera que ha acabat tornant la vida als blanc-i-blaus en un partit obert fins al final.

Quan tenia l’oportunitat de posar la por al cos al Mallorca, però, l’Espanyol ha tornat a cometre els mateixos errors que l’havien condemnat en el primer temps. Malgrat tenir sobre la gespa Morlanes, Darder i Melendo, els blanc-i-blaus han tornat a abusar del joc aeri, un recurs estèril que no els ha donat cap rèdit. Per acabar d’arrodonir la tarda, Pedrosa ha acabat expulsat per deixar anar el braç i Wu Lei, en el minut 97, ha perdonat una ocasió claríssima d'enviar el partit a la pròrroga. No ha merescut la victòria l’Espanyol, que s’acomiada de la Copa als vuitens de final.