RCD Espanyol
Esports 13/01/2022

L’Espanyol no espera sorpreses en un mercat hivernal sense urgències

Si no hi ha sortides, el club no tindrà marge econòmic per incorporar jugadors aquest gener

2 min
Rufete, durant una entrevista als mitjans del club

Sense capacitat financera ni urgències esportives, l’Espanyol preveu un mercat hivernal força tranquil. Si no hi ha algun moviment inesperat en forma de sortida d’última hora o bé l’arribada d’algun acord comercial que permeti augmentar els ingressos, el més probable és que l’entitat blanc-i-blava tanqui aquesta finestra de fitxatges amb l’únic moviment de la cessió d’Álvaro Vadillo al Màlaga. 

Malgrat que en les últimes hores, segons ha pogut saber l'ARA, alguns representants hagin ofert al club jugadors com Samu Castillejo, del Milan, actualment l’Espanyol no té cap operació en marxa per a aquest mercat de gener. Això no vol dir que quedi totalment descartada la possibilitat que d’aquí al 31 de gener pugui acabar produint-se algun moviment. Seria, això sí, una oportunitat de mercat d'última hora, com va passar a l'estiu amb Yangel Herrera. “L’àrea esportiva està treballant per si hi ha alguna sortida o algun canvi, però el cert és que a hores d’ara no tenim marge econòmic per afrontar cap incorporació”, asseguren fonts de l’entitat, que apunten a una doble dificultat per poder afrontar fitxatges al llarg d’aquest mes. 

D’una banda, l’Espanyol té el límit salarial en negatiu, una situació que el club podria solucionar aquest hivern. De l’altra, el pressupost per a l’exercici en curs, 2021-22, no permet determinades alegries financeres, ja que preveu unes pèrdues de 8,9 milions, que se sumarien a les obtingudes en la temporada 2020-21 (11,4 milions). Unes xifres que des de l'entitat asseguren que serveixen per generar “una expectativa realista” de les possibilitats del club en aquest mercat. 

Cal recordar que per assolir aquestes xifres l’Espanyol va pressupostar per a aquest exercici vendes per valor de 20 milions d’euros. El club ja ha esgarrapat poc més d’un milió d’euros amb operacions com la sortida de Mateo Joseph al Leeds United i a través del mecanisme de solidaritat, amb els canvis de club de Pau López, Pol Lirola i Mamadou Sylla. Malgrat tot, encara necessitarà obtenir més de 18 milions en operacions de futbolistes d’aquí al 30 de juny. 

Esportivament parlant, la còmoda situació que viu l’Espanyol a la Lliga –amb 26 punts, un més dels 25 amb què va baixar ara fa dues temporades– fa que els de Vicente Moreno no tinguin cap gran urgència esportiva. A més, a banda de les 24 fitxes del primer equip, el tècnic de Massanassa compta amb un bon grapat de jugadors del filial. Aquest curs, sense anar més lluny, ja n’ha utilitzat set: Joan Garcia, Jofre Carreras, Álvaro García, Max Svensson, Lluís Recasens, Rubén Sánchez i Gori, abans de patir una greu lesió. 

Setè gener amb Chen

L’actual és el setè mercat hivernal des de l’arribada de Chen Yansheng a l’Espanyol. Durant els diferents mesos de gener amb el dirigent xinès, l’entitat blanc-i-blava ha incorporat 11 jugadors (a canvi de 49,2 milions) i se n’ha desfet de 15 (per 6,5 milions). Dels sis anteriors, només un hivern, el del 2017, l’Espanyol va quedar-se sense fitxar. Exceptuant l’esforç fet el 2020 (quan es va gastar 43 milions en De Tomás, Embarba, Cabrera i Oier), la majoria de mercats hivernals amb Chen han sigut de perfil baix pel que fa a incorporacions: Duarte i Arlauskis el 2016; Carlos Sánchez el 2018; Ferreyra, Wu Lei i Semedo el 2019, i Dimata el 2021. 

stats