Esports 19/05/2021

L'estadi Johan Cruyff, de celebració amb un "Barça que gaudeix i fa gaudir"

El Barça goleja l'Athletic Club (8-0) en un dia de festa grossa en què ofereix a l'afició un doblet històric

3 min
Celebració del Barça femení

Sant Joan Despí"Fa dos anys vam lluitar fins al final per portar la primera copa d'Europa i no ho vam aconseguir, però avui ja la tenim aquí!", clamava Vicky Losada després de plantar el trofeu de la Champions sobre la gespa del Johan Cruyff. La festa que va començar a Göteborg va seguir ahir a l'estadi blaugrana. Tres dies després d'una final històrica, el Barça de Lluís Cortés va golejar l'Athletic Club (8-0) en un partit previ a la gran celebració que els prop de 900 aficionats presents -el coronavirus limita l'accés a 1.000 persones- estaven esperant. Focs artificials, agraïments i festa grossa quan ja queia la nit a l'estadi culer.

Durant el partit, el Barça va demostrar, de nou, la fam de victòries. Sense aixecar el peu de l'accelerador, l'equip de Lluís Cortés va fulminar l'equip basc amb un hat-trick de Jenni Hermoso, els doblets de Bruna Vilamala i Lieke Martens i una diana de Crnogorcevic. El conjunt blaugrana va competir com si del resultat depengués guanyar la Lliga, un trofeu que, després del xiulet final, Vicky Losada oferiria als aficionats junt amb el de la Champions. Després dels noranta minuts reglamentaris, la rauxa va esclatar al Johan. Mentre la gespa es vestia per a l'ocasió, les llums es van apagar. Només alguns canons de llum blaugrana deixaven entreveure algunes pistes del que estava a punt de passar.

Un nou himne blaugrana

Una per una, les futbolistes culers van aparèixer des del túnel de vestidors després del cos tècnic. L'última a sortir, la capitana blaugrana: Vicky Losada. Amb la copa, va trobar-se amb les seves companyes per alçar-la fins al cel. Quan sonava de fons L'Empordà, de Sopa de Cabra -himne oficial d'aquesta Champions blaugrana-, Lluís Cortés va agafar el micròfon.

"Gràcies", va començar dient el tècnic de Balaguer. Primer, a les jugadores "perquè són l'hòstia". Després, esment especial al seu staff tècnic i al club "per apostar pel futbol femení". Per últim, a l'afició, tant la present al Johan Cruyff com la que va veure des de casa l'anhelada celebració. "Aquest equip gaudeix i fa gaudir!", clamava el tècnic abans de passar el testimoni a Vicky Losada.

La capitana va començar amb un agraïment al nou president blaugrana, Joan Laporta, per reconèixer "que aquest és el començament d'una nova era, en la qual farem contents molts culers". Com ja va fer després d'aixecar el trofeu a Göteborg, Losada va voler dirigir-se a totes aquelles nenes que ara, amb l'ajuda d'aquesta Champions, tenen menys portes a "rebentar". "El trofeu és per a totes les nenes que ara sí que poden somiar en ser campiones d'Europa, en ser futbolistes i en representar aquests colors. Això és per a vosaltres!", cridava emocionada. Amb el xiscle final, totes les blaugranes van mantejar la capitana.

Un cop a terra, els focs artificials van il·luminar el cel de Sant Joan Despí. Més de cinc minuts de llums i colors blaugranes, mentre jugadores i cos tècnic s'abraçaven i feien vídeos i fotos que pujaven a les xarxes socials. Després, l'esperada volta d'honor. Celebrant el títol amb els aficionats, com no havien pogut fer a Göteborg per les restriccions pel covid-19, les jugadores blaugranes van saltar, cantar i cridar al ritme de Sopa de Cabra. Mentre els pocs menys de mil culers anaven buidant les graderies del Johan, la festa sobre la gespa seguia. Damunt del carro d'emergències mèdiques, les blaugranes van recórrer el terreny de joc mentre onejaven banderes amb el lema "Campiones de doblet". La setmana que ve, potser aquest lema haurà de canviar si també guanyen la Copa de la Reina i signen el primer triplet de la història de l'equip.

stats