19/04/2021

Una Superlliga per pagar els Lamborghinis

2 min
El logo de la UEFA a la seu de Nyon

Dissabte a la nit vaig sentir petards al meu barri, Sant Antoni, quan va acabar la final de Copa. I jo, que odio els petards i ni tan sols soc del Barça, em vaig alegrar. Vaig entendre el goig dels meus veïns i les seves ganes d'expressar-la i em vaig alegrar per ells. No ens sobren els motius per estar contents des de fa més d'un any, així que estic molt a favor de qualsevol cosa que sigui capaç de posar-nos de bon humor. I el futbol, sens dubte, és un estat d'ànim. Convé recordar-ho just ara que els rics i poderosos, incloent-hi el Barça, es volen apuntar a una Superlliga europea per jugar amb altres rics i poderosos i repartir-se entre ells els diners sense molestos intermediaris com la UEFA, que a sobre els fa jugar a Nicòsia o Kíev, amb la mandra que els fa això.

Vaig sentir aquest diumenge Alfredo Relaño a Carrusel deportivo dir que amb la Superlliga els futbolistes passaran de tenir tres Lamborghinis al seu garatge a tenir-ne cinc. Per això els clubs volen apuntar-s'hi, per poder seguir pagant-los. I els importa un rave l'impacte que suposaria per a les lligues nacionals i per a aquests altres clubs que no són rics de bressol com ells. Que no intentin colar-nos que l'invent de la Superlliga té un altre objectiu que no sigui el dels diners, perquè estic segura que s'esforçaran moltíssim en vendre'ns com de genial ens ho passarem veient el Manchester United en lloc del Sevilla –que, per cert, té només un punt menys que el Barça– o el Cadis, que ha estat capaç de guanyar el Barça i el Madrid aquesta temporada. Total, si és qüestió d'enganyar-nos, ja anem servits amb els d'ara, que organitzen una Supercopa a l'Aràbia Saudita i et deixen anar sense ruboritzar-se que és per ajudar les dones, o un Mundial a Qatar i els la bufa l'explotació, l'esclavisme i les morts de 6.500 treballadors immigrants per construir estadis amb aire condicionat.

Per culpa de la pandèmia vam assistir a un fet impensable: veure futbol sense gent. I com que els milionaris drets de televisió no són suficients per seguir pagant sous galàctics, ens volen fer empassar una competició en la qual el menys important és la gent, l'aficionat. Un dia d'aquests, quan li vagi bé, Laporta haurà d'explicar per què s'hi apunta i quants Lamborghinis va demanant Mino Raiola perquè pugui fitxar Haaland. No m'imagino ningú a Sant Antoni tirant petards per això, la veritat.

stats