Laporta comença a desfer el cercle de confiança de Bartomeu

Albert Soler i Román Gómez Ponti, els primers alts executius que surten de l'entitat

3 min
Roman Gómez Ponti

BarcelonaPrimers canvis substancials a la flota d'executius del Barça des que Joan Laporta va prendre possessió després de les eleccions. Aquest dilluns, mitjançant una circular interna, s'ha comunicat l'acomiadament de dues figures clau en la gestió dels últims anys: Albert Soler i Román Gómez Ponti. Segons ha pogut saber l'ARA, la desvinculació en els dos casos comportarà el pagament de la indemnització que corresponia per contracte. És a dir, quantitats de sis xifres que, sumades, fregaran el milió d'euros. Les sortides de Soler i Gómez Ponti tindran efecte immediat i s'afegeixen a la de Jaume Masferrer, que va abandonar el Barça pocs dies després de la dimissió de Josep Maria Bartomeu per ordres de la comissió gestora. Tots tres eren empleats de la màxima confiança de l'expresident.

Albert Soler, a la dreta, quan compartia responsabilitats al futbol amb Robert Fernández.

Soler va rebre divendres passat la notícia del seu acomiadament, una mesura que s'esperava per falta d'afinitat i confiança amb Laporta. De fet, la seva arribada a l'entitat va ser de la mà de Sandro Rosell, que el va reclutar el 2014 perquè fes de cap de relacions institucionals. Un any més tard, ja amb Bartomeu al tron, va assumir el càrrec de director d'esports professionals, que ha ocupat fins avui amb l'asterisc de la secció de futbol, en què va deixar de tenir influència a partir de finals del 2017. A canvi d'aquest matís, provocat, entre altres factors, per la falta de sintonia amb els membres del primer equip, es va fer fort al Palau Blaugrana, lluny de l'escrutini diari dels mitjans, per gestionar sobretot el bàsquet, on ha format tàndem amb Nacho Rodríguez i s'ha apuntat èxits recents com el fitxatge de Mirotic o els retorns de Jasikevicius i Gasol. Amb 55 anys acabats de fer, Soler posa punt final a set anys de trajectòria al Barça. Militant socialista des de la joventut i ex secretari d'estat per a l'esport (2011), ja té ofertes per seguir vinculat als estaments.

Per la seva banda, Gómez Ponti va arribar al Barça el 2010, quan Rosell va assumir la presidència del club. Va defensar l'acord amb la Fiscalia per tancar el cas Neymar 1 a canvi de pagar 5,5 milions d'euros. També ha liderat la defensa del club en els litigis amb Mediapro, MCM o el mateix Neymar, que va haver de retornar quasi set milions d'euros després de reclamar-ne 44 per renovar com a blaugrana mesos abans de fitxar pel PSG. L'última aparició pública de Ponti va ser amb motiu del cas Barçagate, pel qual està imputat amb Masferrer, Grau i Bartomeu per corrupció entre particulars i administració deslleial. La causa continua oberta i està pendent de judici. D'altra banda, Ponti, que serà substituït provisionalment al departament jurídic per Cristina Belloque, figura a la llista de possibles filtradors del contracte milionari de Leo Messi. Els advocats del 10 argentí mantenen la intenció de querellar-se contra el diari El Mundo per detallar els seus emoluments i busquen encara la manera d'implicar judicialment les persones del club amb accés al contracte.

Grau aguanta, de moment

Soler i Gómez Ponti són els primers homes de confiança de Rosell i Bartomeu que cauen després del canvi de mans a la llotja, però no seran els últims. Tot fa indicar que Òscar Grau serà dels següents a perdre atribucions, encara que de moment resisteix al càrrec per assumir les funcions que deixarà Soler a les seccions i ajudar el nou CEO, Ferran Reverter, que fins al juliol no es desvincularà del tot de MediaMarkt. Grau va fitxar com a gerent Jordi Joly, que és un dels altres alts empleats que podria abandonar l'entitat properament. Són setmanes de canvis als despatxos del Camp Nou i també a les dependències de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, on Laporta vol reformular els organigrames per incorporar-hi gent de la seva confiança. En aquest sentit, un dels primers damnificats serà Patrick Kluivert, que deixarà la gestió del futbol formatiu en mans de José Ramón Alexanko. L'exdavanter holandès no renovarà el contracte que va signar fa dos estius.

stats