Barça

Laporta, sobre la gestió Bartomeu: "Només anirem als tribunals si estem segurs que guanyarem"

El president del Barça anuncia que convocarà una assemblea extraordinària quan tingui els resultats del 'forensic'

2 min
Joan Laporta, president del Barça, durant l'assemblea de compromissaris

BarcelonaMolts socis compromissaris del Barça es pensaven que anirien a l'assemblea per votar si cal interposar o no una acció de responsabilitat contra la directiva de Josep Maria Bartomeu (2014-2020). Aquest punt no es va incloure a l'ordre del dia, però això no evitava que fos un dels punts estrella, sobretot en el torn de preguntes dels socis blaugranes. De fet, el president actual, Joan Laporta, que havia escollit un to baix per a les seves intervencions, l'ha elevat quan s'ha referit a aquest tema. I, sobretot, quan l'han acusat de donar allargs al que, per alguns moments, ha semblat un clam unànime per dur als jutjats la gestió de l'anterior directiva.

Laporta ha defensat la postura de prudència que han adoptat els actuals gestors del club, ha demanat una mica més de temps perquè el forensic acabi el seu informe i ha anunciat que farà una assemblea extraordinària un cop en tingui els resultats, aproximadament "d'aquí un mes". Ara bé, el màxim mandatari culer també ha advertit que una acció social de responsabilitat és difícil que pugui tirar endavant, perquè "el covid ho perdona tot". Tot i que, en contrapartida, no descarta depurar responsabilitats de manera individual per temes concrets.

"M'estic carregant de raons. Si creiem que hi ha indicis de delicte prendrem les mesures oportunes. Però només ho farem si tenim plenes garanties que guanyarem als tribunals", apuntava Laporta, contundent, mentre intentava convèncer els socis que feia falta una mica més de temps. "Farem una assemblea extraordinària quan tinguem tota la informació. Nosaltres ens mullarem i decidirem entre tots què fer. No ens acarnissarem amb ningú, però tampoc volem blanquejar unes situacions que mai s'haurien d'haver produït".

Laporta apuja el to

El president, així com el vicepresident econòmic, Eduard Romeu, havien passat de puntetes per la gestió del passat. Però l'assemblea s'ha encès en el torn de preguntes. "He vist els números [de Bartomeu] i gairebé caic a terra. President, vagi a judici, perquè l'acompanyarem", deia el primer compromissari que prenia la paraula, mentre rebia una ovació sonora. "Esclar que cal mirar al passat", exclamava un altre. Excepte un parell de veus contràries, la majoria demanaven sang. "No volem ser còmplices de la junta anterior, però tampoc que algú es pensi que ens hi estem acarnissant. Vull trobar el punt mitjà. Actuarem amb la contundència necessària", deia el president.

Laporta insistia en demanar "paciència", tot i que començava a posar els punts sobre les is en un dels temes més calents dels últims mesos, "el mal anomenat Barçagate". El president, que recordava que aquest cas ja està en mans de la justícia, explicava que el club havia hagut de canviar d'advocat "perquè defensés més el Barça i no tant els anteriors gestors". De fet, Laporta explicava que citaria a declarar "qui va proposar a la junta contractar els serveis", fent referència a Jaume Masferrer, antic cap de gabinet de Bartomeu.

stats