Waterpolo
Esports 29/05/2014

L'Atlètic Barceloneta supera el Brescia i es classifica per a les semifinals (6-4)

El conjunt mariner, amfitrió de la Final Six de waterpolo que es disputa a Barcelona, buscarà ara un lloc a la final contra el Primorje croat

BarcelonaL'Atlètic Barceloneta ha aconseguit classificar-se per a les semifinals de la Final Six de waterpolo, que es disputa des d'aquest dijous i fins dissabte a Barcelona. L'equip mariner, amfitrió de la Copa d'Europa, ha superat el Brescia en un partit molt seriós, sobretot en defensa (6-4) i ara buscarà un lloc a la final contra el Primorje croat.

El partit ha començat més aviat lent, amb els dos equips jugant bé en defensa, especialment el Barceloneta, que ha aconseguit que el Brescia esgotés fins a quatre vegades la possessió sense llançar. Els mariners estaven fins al darrera i una mica millor que el seu rival, tot i que els ha costat agafar distàncies al marcador.

Els italians tan sols s'han pogut avançar de penal (transformat per Valerio Rizzo) mentre que Fran Fernández i dues dianes d'Albert Español han situat el 3-1 al marcador amb què s'ha arribat al final del primer quart. Al segon s'ha mantingut la dinàmica defensiva i tan sols ha arribat un gol per banda: de Francesco di Fulvio per al Brescia i de Marko Petkovic per als mariners. Amb 4-2 s'ha arribat al descans.

Semblava que el partit es posava molt de cara per al conjunt català, ja que Gonzalo Echevique aconseguia el cinquè gol a l'equador del tercer període. Però poc es pensava l'Atlètic Barceloneta que el Brescia reaccionaria i ajustaria el partit. Els italians, per mitjà de Guillermo Molina i Valerio Rizzo no només han estat capaços d'igualar l'elecctrònic, sinó que també han impedit que els amfitrions tornessin a anotar fins al cap de deu minuts.

La classificació, que semblava a la butxaca per a l'Atlètic Barceloneta, ha començat a perillar amb el 5-4 i els atacs insistents del Bescia. Fran Fernández, a falta de dos minuts, ha tornat a donar oxigen als catalans (6-4) tot i que aquests es quedarien poc després sense Marc Roca, eliminat per tres exclusions.

Però el conjunt mariner ha tornat a treure forces de sota les pedres, s'ha fet fort en defensa i ha aconseguit tornar a encallar un Brescia que no ha tingut cap altre recurs que buscar llançaments exteriors, magníficament ben desviats per Dani Pinedo, amb el resultat definitiu de 6-4.

El Partizan, classificat

Al primer partit dels quarts de final, el Partizan ha aconseguit classificar-se per a les semifinals després de derrotar el Pro Recco a la tanda de penals. El partit ha acabat amb empat a 12 i, des del punt de penal, el conjunt serbi ha aconseguit la classificació. Aquest divendres s'enfrontarà al Radnicki, en un duel serbi per un lloc a la gran final del dissabte.