BARÇA
Esports 09/09/2015

Bartomeu reestructura l'àrea executiva: Laurent Colette deixa de ser el director comercial

El director general, Ignasi Mestre, està duent a terme una reorganització profunda del club

Albert Llimós
2 min
Ignacio Mestre i Josep Maria Bartomeu / MANOLO GARCIA

BarcelonaLa reestructuració profunda que està plantejant Josep Maria Bartomeu a l'estructura executiva del Barça afectarà el fins ara director comercial, Laurent Colette, que deixarà d'ocupar aquest càrrec durant els propers dies. La nova àrea comercial que ara recau sobre la figura del vicepresident Manel Arroyo patirà una remodelació profunda. El Barça s'ha reunit amb diferents persones que puguin ocupar aquest càrrec, una reestructuració vital en la intenció de l'entitat blaugrana de créixer en ingressos i arribar als 1.000 milions que va fixar Bartomeu durant la campanya electoral. Arroyo, que ha estat a la Xina aquesta setmana tancant el patrocini de l'empresa Oppo –que representa més de 3 milions anuals per al club, tal com va explicar l'ARA– està ultimant els canvis, i s'espera que en breu siguin oficials.

Colette porta al club des del 2010, quan va aterrar al Camp Nou de la mà de Sandro Rosell. De fet, és una persona de confiança de l'expresident, i va treballar durant quatre anys, entre el 2006 i el 2010, a Bonus Sport Marketing, l'empresa que tenia Rosell dedicada al màrqueting esportiu. El lligam amb l'expresident és, però, anterior, ja que el 2003 Colette va entrar en una primera etapa al Barça i va marxar el 2006, quan totes les persones del club afins a Rosell –des de directius com Bartomeu o Jordi Moix a executius com Toni Freixa– van imitar el llavors vicepresident esportiu i van plegar per desavinences amb el president Joan Laporta. D'aquesta manera s'accentua el distanciament entre Bartomeu i Rosell, ja que l'actual president està posant persones de la seva confiança i traient pes a executius propers a l'anterior president.

El director general del club, Ignacio Mestre, està duent a terme una reorganització total de l'àrea executiva, que ja ha afectat dues àrees. El departament de comunicació ha patit un canvi important, amb la substitució d'Albert Montagut –que passa a encarregar-se de la projecció internacional– per Albert Roura, nou director de comunicació del Barça, que s'incorporarà al club a l'octubre. També els serveis jurídics han patit una transformació, i Romà Gómez Puntí, expresident del Tribunal Català de l'Esport, és el nou cap dels serveis jurídics, en substitució de Laura Anguera. A més, José Àngel Gonzàlez Franco, advocat de Bartomeu en el cas Neymar, passarà a assessorar el club en temes legals.

stats