Bàsquet - NBA
Esports 19/08/2021

LeBron James reuneix als Lakers un equip d’amics i estrelles per lluitar contra la història

Marc Gasol apunta a titular en un equip on la mitjana d’edat és de 31 anys

Joan Carol
3 min
La temporada pasada una lesió de turmell va allunyar a Lebron del seu nivell. Ara, amb els seus amics, vol tornar a ser el rei

BarcelonaL'equip de Los Angeles va recuperar el títol de la NBA fa dues temporades. Un trofeu que aconseguien des del 2010. Després d'aquest èxit, el passat curs les lesions van deixar KO els angelins, escombrats a la primera ronda dels play-off. Ara els Lakers volen recuperar l'anell de campions, però no de qualsevol manera: han confiat en estrelles veteranes.

Amb una mitjana d'edat de 31,16 anys, el roster de LA és de llarg el més vell de la lliga, i un dels més veterans de tota la història de la NBA. Tan sols superen l'equip de LeBron James els Bulls del 1998 (32), l'equip amb el qual Michael Jordan va fer el seu últim ball, i els Dallas Mavericks del 2011 (31), que van superar als Miami Heat ja liderats per LeBron James. Dos casos d'equips veterans triomfadors que són una excepció.

Precisament els Lakers van intentar construir una plantilla plena d'estrelles el 2004. Amb tanta pólvora, que va acabar explotant. A Kobe Bryant i Shaquille O'Neal, un dels millors duos de la història, s'hi van sumar Karl Malone i Gary Payton. Els egos –i les lesions– van estimbar aquell projecte. O'Neal va acabar la temporada marxant a Miami, on va guanyar l'anell amb Payton i un jove Dwayne Wade. Malone, prejubilat per un greu problema al genoll, va posar punt final a la seva carrera. Tan sols Kobe Bryant, amb vint-i-set anys, va seguir a Los Angeles després de la destrucció d'una plantilla de videojoc; que va pecar de ser massa bona per ser veritat. Podria acabar igual el PSG de Messi, Neymar i companyia?

El PSG ha aprofitat les finalitzacions de contracte per a construir un equip de videojoc

Però hi ha una gran diferència entre l'equip del 2004 i la reunió que ha organitzat LeBron: les relacions extraesportives. En l'equip de principis de segle, Kobe i Shaq ja havien guanyat 3 anells junts. Després d'haver compartit vestuari en més de 350 partits, poques ganes tenien de continuar veient-se cada dia. En canvi, els Lakers han aplegat cracs que volen gaudir de jugar plegats. Els veterans volen tornar a sentir-se com al patí de l'escola, on jugaven fa més de trenta anys.

'Banana Boat Crew'

El 2003 van arribar a la NBA LeBron James, Dwayne Wade i Carmelo Anthony. Els tres van participar en el bronze dels Jocs Olímpics d'Atenes 2004, fent més forta la seva relació tot i el fracàs. Una amistat que ja va començar quan eren petits i va créixer quan jugaven com a rivals a la lliga universitària. L'any 2005 entraria a la NBA Chirs Paul, i d'aquesta manera els quatre amics eren a la millor lliga del món.

El seu màxim èxit plegats va ser l'or als Jocs Olímpics de Pequín 2008. A més, LeBron i Dwade van viure uns gloriosos anys a Miami, on van guanyar l'anell de manera consecutiva el 2012 i el 2013 i van deixar jugades de combinació per a la història. Ara, amb Wade ja retirat, Carmelo Anthony s'ajunta amb James buscant el seu primer anell als trenta-set anys. Chris Paul queda fora de l'equació a l'haver firmat una suculenta renovació amb els Suns. Sense opció de fitxar Paul, LeBron ha reclutat ni més ni menys que un MVP, Rusell Westbrook.

Una de les connexions més mítiques entre LeBron i Wade als Heat. El base celebrava la cistella amb James encara suspès a l'aire

Un veterà MVP amb ambició

Quan LeBron va arribar als Lakers, l'equip va tardar un any a canviar tres dels seus joves amb més potencial per Anthony Davies. Aquella mateixa temporada, l'anell tornava a LA. Ara Rusell Westbrook, jugador més valuós de la temporada regular 2016-2017, arriba als Lakers a canvi de tres joves talents. Amb aquest moviment, LeBron recluta una estrella que ja té trenta-dos anys. Si no esclata abans, es pot convertir en una de les millors plantilles de la història. Possiblement serà Westbrook la peça més complicada d'encaixar, ja que es tracta d'un jugador acostumat a ser l’estrella absoluta de l’equip, i intenta 18,8 tirs per partit en la seva carrera a la NBA, si bé és aquest ADN competitiu el que pot portar a l'èxit els Lakers. Recentment, Westbrook ha presumit en un podcast sobre la veterania de l'equip d'estrelles que s'ha reunit a Los Angeles. "Tenim un equip ple de veterans, experimentats i simpàtics, que donarà puntades de peu al cul dels joves".

El Big-Three dels Lakers per destronar a Giannis Antetokounmpo

Tan sols dos jugadors baixen dels vint-i-cinc anys en un equip on el possible cinc inicial té una mitjana de 33 primaveres. Rusell Westbrook (32), Wayne Ellington (33), LeBron James (36) i Anthony Davies (28) compartiran titularitat amb l'etern Marc Gasol, que als trenta-sis anys busca guanyar el seu segon anell i igualar així el seu germà Pau.

stats