FÓRMULA 1
Esports 08/09/2019

Leclerc es fa gran a Monza

El monegasc guanya després de defensar-se dels atacs de Hamilton i Bottas

Nuria García
2 min
Charles Leclerc celebra el triomf al podi de Monza

BarcelonaCharles Leclerc s'ha guanyat els tifosis. Els aficionats de Ferrari, exigents de mena amb els seus pilots, han dipositat totes les seves esperances en un noiet que s'ha fet gran de cop aquesta temporada. Aquest diumenge, a Monza, Leclerc s'ha doctorat amb una gran cursa en la qual ha hagut de defensar-se d'un cinc cops campió del món com Lewis Hamilton i d'un Valtteri Bottas amb ganes de reivindicar-se.

Sense Vettel, que en la sisena volta ha comès una errada (ha fet una virolla, s'ha equivocat a l'hora de retornar a pista, ha xocat amb Stroll, ha hagut d'entrar a box a canviar els bigotis i a més ha estat sancionat amb deu segons per haver retornat a la pista de manera insegura), el monegasc era l'únic que podia fer aixecar els seguidors italians de les cadires. I ho ha fet amb escreix. En una cursa en què ha defensat amb dents i ungles la primera posició, el monegasc ha demostrat per què Ferrari ha decidit apostar per ell. Traient tot el suc possible a la velocitat punta del seu monoplaça (Hamilton avisava per ràdio el seu equip que Leclerc era molt ràpid a les rectes), el jove pilot només ha comès una petita errada en les 54 voltes que han hagut de donar a l'exigent traçat de Monza: s'ha saltat el vèrtex del segon revolt del circuit, ha bloquejat les rodes i ha anat per fora quan es defensava de Hamilton, però, tot i que els comissaris li han mostrat una advertència (com si fos una targeta groga en el món del futbol), ha pogut mantenir la primera posició.

Així, després que a Spa l'alegria fos continguda després de la mort un dia abans del seu amic Anthoine Hubert, aquest diumenge sí que ha cridat amb ganes després de creuar la línia d'arribada quan els seus enginyers l'han felicitat.

Hamilton, que ha fet tot el possible per superar Leclerc, s'ha quedat sense neumàtics al final i, després de sortir de pista i veure's superat pel seu company, Valtteri Bottas, ha decidit entrar a boxs a canviar neumàtics i assegurar-se així el tercer lloc i la volta ràpida. Bottas, per tant, ha estat segon, superant així Hamilton, que es manté líder del Mundial.

stats