Esports 14/05/2016

Un partit de dos milions d'euros per acomiadar el curs d'un gris Espanyol

La visita de l'Eibar d'aquest diumenge (19.00 h, Multifutbol) suposarà l'últim partit de molts jugadors amb l'Espanyol, i podria ser-ho també de Constantin Galca

Roger Requena
2 min
L'Espanyol-Eibar serà, si no hi ha un gran gir de guió, l'últim partit de Galca a la banqueta espanyolista

BarcelonaDos milions d'euros. Aquesta xifra i l'honor és el que hi haurà en joc en l'Espanyol-Eibar que tancarà aquest diumenge (19.00 h, Multifutbol) el curs per a dos equips que seguiran un any més a la Primera Divisió. Els separen tres punts i quatre posicions, però no són places intranscendents, ja que el repartiment dels drets econòmics de cara al curs vinent pot variar de forma significativa en funció del lloc que ocupi cada equip.

Així, si acaba setzè, la posició que ocupa actualment, o dotzè, el lloc que ocupa ara l'Eibar, podria ingressar un afegit d'entre 1,5 i 2,5 milions d'euros. Cada jugador, tot i això, rebrà una prima afegida de 16.000 euros en cas d'assolir la dotzena posició. Diners a banda, l'Espanyol es juga l'orgull en una cita que estarà precedida de l'actuació d'una de les estrelles del programa Supergirl 2016 de la televisió xinesa Mango TV, que tornarà a lluir a la samarreta blanc-i-blava com ja va passar al partit del Santiago Bernabéu.

Amb 40 punts, l'Espanyol necessita guanyar si no vol tancar la pitjor temporada pel que fa a punts de l'era Cornellà-El Prat. A més, si encaixa un gol, establirà el registre de curs amb més gols rebuts en Lliga de tota la seva història. Amb els cinc contra el Barça, va igualar el fins ara pitjor Espanyol en aquest registre (1950-51).

Galca no aclareix el seu futur

"Em molesten els rumors sobre el meu futur, no m'han dit res", ha comentat el tècnic Constantin Galca sobre el seu destí. El romanès, malgrat que tot apunta que no seguirà, deixa obertes totes les portes. "No descarto res, quan sembla que ets més fora, hi ha un canvi en tots els sentits", ha comentat en la que podria ser la seva última prèvia. També pot ser l'últim partit de molts homes de l'actual plantilla blanc-i-blava.

Galca ha reiterat la voluntat que el seu equip acabi la temporada jugant bé. "Ho devem a la nostra gent", ha apuntat l'actual tècnic, que ha insistit que va haver de renunciar als seus ideals futbolístics per acoblar-se als dels jugadors dels quals disposa: "La meva aposta era de futbol ofensiu, però em vaig adaptar als jugadors. L'important era tirar l'equip endavant. Cal mirar el positiu encara que sempre em diuen que tot ha estat un desastre", ha comentat en to de lament el romanès.

Caicedo, lesionat, i Cañas, sancionat, es perdran un partit on sí que hi haurà Álvaro González i Óscar Duarte, que es van perdre per sanció el partit contra el Barça.

stats