Esports 15/07/2016

Pablo Piatti, a Barcelona per passar la revisió mèdica i fitxar per l'Espanyol

L'extrem argentí, de 27 anys, arriba per cedit per uns 200.000 euros i una opció de compra que rondarà els 3 milions

Roger Requena
2 min
Pablo Piatti, en un partit a Cornellà contra l'Espanyol

BarcelonaPablo Piatti es convertirà, aquest dissate, en nou jugador de l'Espanyol. L'extrem argentí, de 27 anys, ha arribat la nit de dijous a Barcelona després d'acomiadar-se de la concentració que fa el València a El Saler. Aquest matí ha passat la corresponent revisió mèdica, per ser presentat posteriorment amb el seu nou equip, però l'anunci haurà d'esperar a dissabte, ja que al llarg de la tarda de divendres, l'Espanyol seguia pendent que li arribés tota la documentació per tal de poder oficialitzar l'acord. Tot i el retard (faltaven tancar els darrers serrells de l'operació), el jugador serà de l'Espanyol, amb qui està tot tancat. El València, de fet, ha arribat a oficialitzar la cessió aquest vespre, en un comunicat que ha despublicat pocs minuts després.

L'Espanyol pagarà uns 200.000 euros per la seva cessió, a més d'una part de la seva fitxa, però disposarà d'una opció de compra d'uns dos milions pel curs vinent. En cas de fer-se efectiva la posterior compra, firmaria per quatre anys, i tot i que el seu salari anual serà menor al que el que rebia al València, acabarà rebent una quantitat similar, ja que firma un contracte més llarg que el que tenia al club valencianista.

Pablo Piatti, sortint de passar la revisió mèdica a la Clínica Creu Bñanca

L'acord, confirmat per l'ARA el dimecres, es va tancar la nit de dijous, quan el conseller delegat espanyolista Ramon Robert va viatjar a València per acabar de tancar diferents operacions. La de Piatti era la més avançada, donat que el club valencianista no comptava amb el jugador —degut a la seva alta fitxa, d'1,9 milions, que dificultava el compliment del 'Fair Play' Financer—, però no l'única.

Acosten postures per Camarasa

I és que Robert, abans d'anar a Madrid per acudir al sorteig de la Lliga que se celebrarà aquest divendres, també va tractar les situacions d'altres jugadors que interessen al club espanyolista. Es tracta del jove migcampista del Llevant Víctor Camarasa, que busca una sortida del club que va baixar a Segona el curs passat, i a qui atreu força l'interès de l'Espanyol. El Llevant, però, se segueix mostrant ferm en la seva postura, i no vol deixar anar fàcilment aquesta jove promesa de 22 anys.

El baix salari de Camarasa —60.000 euros, menys del mínim legal que estableix la LFP pels jugadors de Primera i Segona— i la desproporcionada clàusula, podrien portar al jugador a recórrer als tribunals per forçar la seva sortida del club, un extrem al qual no volen arribar cap de les parts. Per això, es prioritzarà buscar una entesa que eviti passar pels jutjats.

stats