Esports 13/07/2016

Pablo Piatti serà el proper en firmar per l'Espanyol

L'extrem argentí, de 27 anys, es convertirà de forma imminent en el cinquè reforç espanyolista

Roger Requena
2 min
Pablo Piatti, en un partit a Cornellà contra l'Espanyol

BarcelonaPablo Piatti serà el cinquè fitxatge de l'Espanyol pel curs 2016-17. Segons ha avançat la cadena COPE i ha pogut confirmar l'ARA, l'extrem argentí de 27 anys vestirà de blanc-i-blau de forma imminent, quan s'acabin de tancar els darrers serrells d'una operació que es troba "molt ben encaminada", segons ha pogut confirmar aquest diari de fonts del València, club d'on prové.

L'entitat valencianista el deixarà marxar traspassat, o cedit amb una opció de compra, a canvi d'una quantitat propera als 2,5 milions més variables (acabava el contracte el 2019), donat que que no comptaven amb ell per la seva elevada fitxa (1,9 milions), que va fer tirar enrere altres pretendents com la Reial Societat. La fórmula de pagament és l'últim aspecte a tancar, ja que el club blanc-i-blau preferiria ajornar part de la despesa pel curs vinent. És a dir, que el pagament s'aplaçaria per tal de no superar el límit salarial marcat per la Lliga. L'Espanyol ja s'hi va interessar en el darrer mercat hivernal, però les negociacions no van fructificar.

Degut al límit salarial de l'Espanyol, Piatti veurà rebaixada la seva fitxa, però ho compensarà amb un contracte de llarga duració dins d'un projecte que li permetrà seguir a Espanya i en un equip on compten amb ell. A l'Espanyol arribarà per reforçar l'ala esquerra de l'atac, una de les posicions sense propietari definit el curs passat (hi van passar Víctor Álvarez, Burgui i Hernán, entre d'altres).

El tècnic valencianista Pako Ayestarán li va comunicar que no entrava en els seus plans fa uns dies, quan els jugadors del València, Piatti inclòs, van reincorporar-se als entrenaments. El curs passat va arribar a participar en 37 partits, però amb un rol força secundari (només va disputar 1.759 minuts, una mitjana de 47 per partit).

Irregular, però talentós

"Té molta experiència i ve de patir en diverses temporades. Necessita un lloc per consolidar-se amb regularitat", va definir-lo el director esportiu Ángel Gómez, que porta seguint-li el rastre des de fa mesos. Piatti busca continuïtat per posar fi a la irregularitat en el joc i a les lesions que ha patit.

Coneix de sobres la Lliga espanyola, on juga des que l'estiu de 2008 l'Almeria el va fitxar de l'Estudiantes La Plata argentí a canvi d'uns 7 milions d'euros. Tres anys més tard, el València en va pagar 7,5. Al club andalús va tenir diverses bones participacions, que van prosseguir els primers anys a València, on ha anat perdent protagonisme a causa de les lesions.

El curs passat, va renovar fins el 2019 per petició de Nuno Espirito Santo, però el seu elevat salari, que en dificulta el compliment del Fair Play Financer, ha portat al club valencianista a prescindir dels seus serveis. En cinc anys al València ha jugat 162 partits, on ha firmat 23 gols i 30 assistències.

stats