Espanyol
Esports 23/06/2017

L’Espanyol renova la seva àrea esportiva

El club segueix modificant la seva estructura amb un nou responsable mèdic i un altre del femení

Ara
3 min
El nou organigrama de l'Espanyol

Barcelona“L’estructura de l’empresa del club anirà patint canvis de forma progressiva i permanent”, va anticipar Òscar Perarnau l’1 de juny, el dia de la seva presentació com a nou director general. Tres setmanes després, l’Espanyol ha sacsejat de cap a peus tota la seva estructura esportiva per modelar-la al gust del seu nou màxim responsable. El nou organigrama esportiu presenta un aspecte sensiblement diferent del de fa un any, però encara no està totalment definit: en els pròxims mesos encara s’introduiran diversos nous canvis.

Ahir l’entitat va anunciar dos nous moviments. D’entrada, la designació de Manuel González Postigo com a nou coordinador dels servies mèdics. El mataroní, amb gairebé un quart de segle de trajectòria a l’Espanyol, substitueix el doctor Antonio Turmo i serà l’encarregat de coordinar l’àrea mèdica i de crear un organigrama mèdic que anirà incorporant nous membres, com ara el metge en cap del club.

González ha treballat com a fisioterapeuta en el futbol base, a l’Espanyol B i, des del any 2000, ininterrompudament, al primer equip masculí com a fisioterapeuta i readaptador esportiu. L’experiència a l’entitat blanc-i-blava ha sigut clau a l’hora d’apostar per ell.

També al futbol femení es viuran canvis sensibles en els pròxims mesos. Lauren Florido Revilla serà el màxim responsable de la gestió esportiva de la secció, i treballarà de manera conjunta amb Titi Camúñez, que se centrarà en el primer equip. Florido, el nou home fort de la secció, serà l’encarregat de crear una nova estructura per al femení, on també hi haurà modificacions progressives que passen, a curt termini, per la jubilació de la mateixa Camúñez, a qui queda un any de contracte, que li respectaran. Una de les primeres decisions que es prendran és la designació del nou tècnic. Segons va avançar Futfem.com i va poder confirmar l’ARA, el més ben posicionat és Joan Bacardit, segon entrenador del grup interí que va salvar l’equip el curs passat. Qui no seguirà supervisant el femení és el conseller Mao Ye Wu, que ara se centrarà en l’àrea internacional i de negoci.

Aquests canvis donen continuïtat als anunciats setmanes enrere, com la designació de Jordi Lardín com a director esportiu (encarregat del primer equip i del filial) i de Fran Navarro i Àlex Garcia al capdavant del futbol base. Encara queda algun càrrec vacant, com el de secretari tècnic, una posició sense ocupant des que Adrià Adán, la mà dreta d’Ángel Gómez, va marxar al novembre al Vila-real. Com ells, també pot marxar David Fernández, un dels tècnics més ben considerats del planter, que se’n podria anar al Manchester City.

Incertesa amb el contracte de Dídac Vilà

La renovada direcció esportiva negocia des de fa dies amb Dídac Vilà, amb qui ja hi ha un acord, encara que el seu cas podria allargar-se: fonts del club van assegurar a l’ARA que al contracte amb l’AEK hi posa que la relació acaba el 2017, mentre que des del club grec, que l’ha citat avui als entrenaments, defensen que finalitza el 2018, motiu pel qual l’Espanyol hauria de pagar traspàs. El club blanc-i-blau, però, és optimista.

Les noves samarretes, controvertides

L’Espanyol també va presentar ahir el nou equipament, amb què disputarà la temporada 2017-18, unes samarretes controvertides per un disseny que, d’entrada, no va agradar gaire a un gran nombre d’aficionats, que van fer palès el seu malestar a les xarxes socials. En l’últim any que l’entitat té firmat amb Joma, l’empresa fabricant va apostar per un disseny amb una única franja blava, en forma de falca. Desapareixen, per tant, les habituals franges blanc-i-blaves, que queden resumides en una de sola. A més, s’hi incorpora un doble coll de canalé que també té tonalitat blanc-i-blava, i un degradat que fa la samarreta més clara a mesura que s’acosta a la cintura. A la segona samarreta també hi domina el blau marí amb detalls en tonalitats més clares al voltant de les mànigues. La tercera samarreta és, segurament, la més innovadora (i la que, de retruc, va causar més bona impressió de les tres): té un fons verd festuc, amb tres franges verticals d’una tonalitat més fosca. Una altra de les novetats és que s’hi incorporen unes insígnies que fan referència a diferents elements personalitzables (ser soci, penyista, anar als viatges, etc.) i que s’adheriran a la samarreta.

stats