FÓRMULA 1
Esports 05/07/2015

La pluja i l'estratègia catapulten Lewis Hamilton cap a una nova victòria en la cursa de casa

Triomf del britànic a Silverstone, per davant de Rosberg i Vettel en una cursa accidentada

Martí Molina
2 min
Lewis Hamilton celebra amb els seus mecànics el triomf a Silverstone / OLI SCARFF / AFP

BarcelonaLewis Hamilton s'ha endut la victòria al Gran Premi de la Gran Bretanya de Fórmula 1 que s'ha disputat aquest diumenge a Silverstone. El pilot britànic ha guanyat a casa en una cursa accidentada i on ha estat clau l'estratègia i la pluja, que ha caigut al tram final. El seu company de Mercedes, Nico Rosberg, ha estat segon, mentre que Sebastian Vettel (Ferrari) ha completat el podi.

Ben pocs es podien imaginar una cursa tan boja, començant per la sortida, en què inesperadament els Williams de Massa i Bottas han superat els dos Mercedes, que sortien des de la pole. Al final de la primera volta, tan sols Massa ha mantingut el liderat, seguit de Hamilton, Bottas i Rosberg.

Però en aquesta primera volta ja s'ha produït el primer dels accidents: una topada entre Button (McLaren) i Grosjean (Lotus) que ha acabat amb tots dos fora de pista, i que també ha implicat Maldonado (Lotus) i Alonso (McLaren). De tots quatre, només l'asturià ha pogut seguir corrent, tot i que s'ha hagut d'aturar a box per canviar el bigoti del seu monoplaça. Poc després hi hauria la sortida de pista de Verstappen (Toro Rosso), que augmentaria a quatre el nombre de 'víctimes' en només cinc voltes al traçat britànic.

Després de tot això hi ha hagut un moment de treva, que s'ha acabat amb l'entrada a box per fer el primer canvi de pneumàtics. Hamilton ha estat el més llest de la classe i ha canviat primer les gomes. Quan ha tornat a pista ho ha fet amb més bon ritme i ha pogut superar Massa, que s'ha aturat després. El britànic, que corria a casa, ha fet aixecar dels seients els seguidors amb una maniobra de murri que ha significat el primer pas cap a la victòria. Encara en faltava un altre.

Novament, la cursa ha entrat en punt mort. No passava res de significatiu i els pilots anaven completant la cursa mentre miraven de reüll uns núvols grisos que s'acostaven perillosament i que han condicionat el tram final de la prova. La pluja ha aparegut quan faltaven 20 voltes per acabar. Primer només quatre gotes, després amb més intensitat, llavors uns minuts de treva i finalment un nou ruixat. I qui n'ha tret partit? Doncs Hamilton, que ha tingut l'encert d'aturar-se a posar els pneumàtics d'aigua en el moment precís i, per uns instants, tenir el millor ritme de cursa. Això li ha permès distanciar-se de Rosberg (que amb l'aigua havia guanyat posicions) i certificar la victòria. Mentre que Vettel, esclau d'una mala sortida, també ha tret partit del seu Ferrari i ha superat els pilots de Williams i pujat al tercer graó del podi.

Per darrere, una de les notícies del cap de setmana ha estat la desena posició de Fernando Alonso, que ha sumat el primer punt de la temporada. D'altra banda, Roberto Merhi (Marussia) ha acabat dotzè, i ha aconseguit el millor resultat de la temporada.

stats