Esports 23/08/2021

Un Llevant esbojarrat desdibuixa el Madrid d'Ancelotti (3-3)

Vinícius salva un punt per als blancs al Ciutat de València

Campaña intentant robar una pilota a Lucas Vázquez.

BarcelonaUna nit boja d'estiu al Ciutat de València porta el Reial Madrid a perdre els seus dos primers punts a la Lliga. Un partit que els d'Ancelotti tenien controlat a la primera part va acabar complicant-se fins a un 3-3 que anima un inici de competició marcat per l'escassetat golejadora i destapa la facilitat definidora de Vinícius.

Sense Modric ni Kroos a la medul·lar, el Madrid va trobar el premi del gol abans de començar a governar. Al minut 5, una pilotada d'Alaba per sortejar la pressió valenta de l'equip local va habilitar Benzema amb avantatge per trepitjar l'àrea d'Aitor Fernández. El francès va encarar amb delit la defensa granota i va emprar la pausa necessària per servir la rematada a Gareth Bale, que va inaugurar, amb un xut ras i potent, el seu comptador personal en aquesta segona etapa com a jugador blanc.

Com és habitual, el fet de veure's per davant al marcador va deparar la versió més sòlida del Madrid, amo de la situació abans del descans. Isco, renascut igual que Bale, va contribuir a la sortida neta de la pilota des del darrere, en la ràpida circulació en zones intermitges i a l'hora d'arribar a posicions de càstig. Per moments va recordar al futbolista que va meravellar tothom fa tres anys. Només li va faltar marcar, cosa que va estar a punt d'aconseguir quan va provar una vaselina que Ancelotti li va recriminar des de l'àrea tècnica. L'italià, suat per la calor i la humitat valencianes, hauria desitjat una definició més expeditiva. Carletto lamentaria aquesta errada i també dues bones oportunitats de Bale i Alaba per sentenciar.

Campaña, després de marcar el 2-1.

Perquè, després d'una primera part molt fluixa, el Llevant va reaccionar immediatament gràcies al pas per vestidors. Paco López va canviar l'aire del seu equip sense substituir ningú. I, quan només havien passat uns segons de la segona meitat, Morales va connectar a la frontal amb Roger, que va encarar Courtois per superar-lo a empentes i rodolons: el belga va tocar la pilota, però no va evitar que entrés a la porteria. El gol local va servir un escenari de contrast radical amb el que s'havia vist a la primera part, un context perfecte per a jugadors tan talentosos com Campaña, autor del gol de la jornada al minut 57. L'andalús, a qui les lesions han privat de jugar a un club de primer nivell, va situar el 2-1 amb una volea amb l'interior de la bota. Espectacular.

Aitor, expulsat

Emprenyat amb l'empanada dels seus jugadors, Ancelotti va fer quatre canvis quasi de cop per tornar a sotmetre el Llevant. Precisament una de les novetats, Vinícius, va restaurar la igualada després d'una gran passada a l'espai de Casemiro. El Madrid se les prometia felices amb 15 minuts per davant, però el cooling break va tornar a donar ales als valencians, que al 78 van col·locar-se amb avantatge gràcies a un mal refús d'Alaba. Róber Pier va aprofitar el regal. Tot i això, encara quedava partit a València i Vinícius, amb un toc subtil excel·lent, va tornar a empatar. El brasiler, autèntic revulsiu blanc, no en va tenir prou i al 87 va provocar l'expulsió d'Aitor, que va tocar la pilota amb la mà fora de l'àrea. Amb Vezo sota pals, el Llevant es va centrar en resistir i va acabar celebrant un punt amb gust de victòria.