Esports 15/06/2015

Lorenzo estreny el setge sobre Rossi

L’italià és líder, però el mallorquí, amb 4 triomfs seguits, és a un punt

Nuria García
3 min
L’ALEGRIA DELS CAMPIONS
 01. Jorge Lorenzo celebrant la quarta victòria seguida. 02. Johann Zarco va situar-se primer a l’última volta de Moto2.  03. Danny Kent passejant la bandera britànica  a Montmeló.

MontmelóValentino Rossi ja fa dies que avisa que Jorge Lorenzo està en un gran estat de forma, que és un rival molt perillós. Tots dos tenen la mateixa moto, una Yamaha que aquest any funciona a la perfecció i que per exemple ahir va fer guanyar el mallorquí amb 20 segons de marge respecte al tercer classificat, que va ser Dani Pedrosa amb l’Honda. Lorenzo va aconseguir ahir a Montmeló la seva quarta victòria consecutiva i, de retruc, va retallar a només un punt la diferència a la general amb Rossi, que segueix sent el líder de MotoGP. És el primer cop que el pilot mallorquí suma quatre triomfs seguits a la categoria reina, però va assegurar que el d’ahir havia sigut “el més dur”. “Ha fet molta calor, no havíem tingut aquesta temperatura en tot el cap de setmana i amb aquesta calor el Valentino [Rossi] millorava i jo no. Ell m’ha fet forçar molt, però al final l’esforç ha tingut la seva recompensa”, afegia el mallorquí.

Ahir a Montmeló, Lorenzo va fer una gran sortida i després des de davant es va limitar a evitar cometre errades i a gestionar la cursa a la perfecció. El moment més complicat va ser quan Rossi, segon, va intentar acostar-se-li, però el mallorquí, atent, va esprémer la Yamaha per assegurar-se la primera posició i demostrar que està preparat per tornara a lluitar pel títol.

Als dos pilots de Yamaha s’hi va afegir Dani Pedrosa, que va enfilar-se al podi per primer cop aquest any. Després dels problemes al braç i d’operar-se de la síndrome compartimental, el pilot de Castellar ahir estava content. “La lesió ha sigut un procés molt llarg. He patit molt i estic content de poder tornar a pujar al podi davant l’afició de casa”, deia. Pedrosa, però, va acabar a 20 segons de Lorenzo, una diferència que des d’Honda han de retallar per tractar de tornar a lluitar pels triomfs.

L’altra Honda, la de Marc Márquez, va enfilar camí de boxs abans d’hora després d’una caiguda, la tercera de l’any. “Potser podria haver acabat la cursa a 20 segons de les Yamaha, però no és el meu estil”, apuntava el català. Márquez va deixar entreveure que el Mundial s’ha complicat. “He arriscat i he perdut. El campionat està coll amunt. No tinc res a perdre, l’objectiu ara és ser entre els millors, lluitar per tornar al podi i per les victòries”, va dir. El de Cervera va caure a la tercera volta quan rodava segon, darrere de Jorge Lorenzo. “He sortit molt motivat, a prop de les Yamaha, però a la tercera volta he derrapat quan entrava en un revolt i he decidit anar cap a fora per evitar xocar amb Lorenzo, hauria sigut perillós”, explicava Márquez, que assegurava que ell no havia notat cap toc amb el mallorquí. Lorenzo, però, vacomentar que “per sort havia sigut un xoc fluix”. “Si hagués sigut més fort podríem haver caigut tots dos. M’he pensat que era ell, però no l’he vist bé, també podrien haver sigut l’Aleix [Espargaró] o el Maverick [Viñales]”, apuntava.

També va ser destacable la sisena posició de Maverick Viñales, que demostra que dia a dia segueix evolucionant i millorant. Si el setè lloc de Mugello era la seva millor posició fins ahir, a Montmeló va ser sisè. Un pas més de cara a seguir millorant a Assen, el pròxim Gran Premi.

A Moto2 Tito Rabat tenia l’oportunitat de retallar distàncies al Mundial amb Zarco. El català semblava que ho tenia tot de cara quan a la sortida es va situar primer. I s’hi va quedar fins a l’última volta, quan Zarco i Álex Rins el van superar i va caure fins a la tercera posició. “He intentat fer una bona sortida, però al final no he pogut més. He anat una mica massa llarg i no he pogut fer res”, va comentar Rabat, que va dir que ho veia “tot negre”, referint-se al Mundial, ja que ara és a 40 punts del francès. Segon va ser Álex Rins, que va repetir la posició de l’Argentina.

A Moto3 Danny Kent és encara més líder després de guanyar la cursa davant de Bastianini i d’Efrén Vázquez. Jorge Navarro va ser sisè i Isaac Viñales setè.

stats