Barça
Esports 19/02/2016

El Madrid va omplir de clàusules anti-Barça el traspàs de Di María al United

El club blanc va fer signar al club anglès unes condicions que obligaven els de Manchester a pagar entre 50 i 30 milions d'euros si el jugador acabava a Barcelona

N.a.
2 min
Di María en el PSG-Chelsea de Champions / PSG.fr

BarcelonaQuan Florentino Pérez negocia, sempre té el Barça entre cella i cella. L'obsessió antibarcelonista del president del Reial Madrid marca el tarannà de les seves contractacions, que responen al seu desig d'apoderar-se dels millors jugadors del planeta, encara que costin fortunes, per mirar de destronar l'entitat blaugrana. I en la majoria d'acords, el màxim mandatari blanc inclou clàusules que fan impossible que un exmadridista acabi vestint la samarreta del Barça.

L'últim cas és el d'Ángel Di María. En l'acord de traspàs al Manchester United, filtrat altre cop per Football Leaks, el Madrid va obligar a signar al club anglès diverses clàusules que el forçaven a abonar una gran quantitat de diners si l'argentí acabava al Camp Nou. En concret, l'acord parla de 50 milions d'euros de compensació si el United venia l'exmadridista al Barça l'estiu del 2015. Si l'acord es fa abans del juny del 2016, la quantitat baixa fins als 40 milions d'euros, i fins al final del contracte el 2020, la bonificació seria de 30 milions d'euros.

Contracte d'Ángel Di María

El contracte inclou altres clàusules per evitar el retorn de Di María a la Lliga espanyola, amb les mateixes quantitats, però expiren l'any 2017. Tot plegat també explica per què l'única sortida possible per a l'argentí va acabar sent la Ligue 1 francesa i el París Saint-Germain.

El Reial Madrid també va incloure diverses clàusules al contracte que obligaven el Manchester United a bonificar el club espanyol, per exemple, si els anglesos es classificaven per jugar la fase de grups de la Champions, si el jugador ocupava el podi de finalistes de la Pilota d'Or i si la guanyava. La durada de les condicions només es mantenia vigent fins al curs 2019/20.

En les últimes setmanes, són moltes les filtracions que ha patit el Reial Madrid, que també ha vist com es feien públics els contractes de James Rodríguez i de Gareth Bale. En el cas del gal·lès, a més, l'exposició de l'acord ha portat el cas a la Comissió Europea, que obrirà una investigació per mirar d'esclarir-lo.

stats