NBA
Esports 03/04/2012

Gran victòria dels Grizzlies de Marc Gasol davant dels Thunder (88-94)

Espectacular victòria dels Grizzlies davant el líder de l'Oest (40-13). Marc Gasol va acabar amb 13 punts davant de l'exjugador del Manresa Ibaka, que en va fer 12

Efe
3 min

OklahomaVictòria dels Grizzlies per 88-94 a Oklahoma davant el líder de la NBA que fa pujar a l'equip de Memphis fins a la cinquena plaça de l'Oest en la carrera pels playoffs. Marc Gasol va acabar el partit amb 13 punts i 8 rebots en 41 minuts mentre que Serge Ibaka va anotar 12 punts i va posar uns altres 6 taps qual confirmen el seu cartell de intimidador a la zona.

Mayo va liderar l'atac dels Grizzlies en aconseguir 22 punts, inclòs el triple decisiu quan faltaven 17 segons amb assistència de Marc Gasol, que va donar a l'equip de Memphis l'avantatge parcial de 86-90 que ja no es van deixar arrabassar. La victòria dels Grizzlies (29-22) combinada amb la derrota dels Mavericks de Dallas (75-94) davant Los Angeles Clippers, els col·loca en el segon lloc de la Divisió Sud-oest i cinquens a la Conferència Oest.

Sense la presència per segon partit consecutiu del base Mike Conley, que pateix molèsties al turmell dret, l'entrenador dels Grizzlies, Lionel Hollins, es va decidir per Jeremy Pagre que va aportar 10 punts. Mentre que l'escorta Tony Allen va ser el segon màxim encistellador en aconseguir 15 punts i el Gasol el va recolzar amb 13, en una jornada en què va tornar a realitzar una bona tasca d'equip ia més va protagonitzar la jugada decisiva al dur-se a la defensa dels Thunder i donar-li la passada perfecta a maig.

Gasol, que segueix jugant malgrat les molèsties que pateix al turmell dret, va estar 43 minuts a la pista i va anotar 6 de 13 tirs de camp i 1-1 des de la línia de personal. El jugador de Sant Boi va capturar vuit rebots, inclosos set defensius, va donar una assistència, va recuperar una pilota, va posar un tap i en el quart període va recolzar sempre amb els punts que van ajudar els Grizzlies a mantenir l'avantatge al marcador.

Els Grizzlies (29-22) van aconseguir la segona victòria consecutiva en els tres partits que han disputat fora del seu camp en quatre nits seguides. L'aler Rudy Gay va aportar 12 punts, però va anotar només 4 de 15 tirs de camp i el reserva Zach Randolph va arribar als 10 punts i va tancar la llista de sis jugadors dels Grizzlies que van tenir dobles dígits.

El triomf dels Grizzlies va tornar a demostrar que és l'equip que millor coneix i li juga als Thunder, que l'any passat van haver d'arribar fins al setè partit abans d'esborrar de les semifinals de la Conferència Oest. "No som un equip d'excuses, sortim al camp i lluitem per fer les coses que ens permetin guanyar partits", va declarar Gasol en comentar les baixes de Conley i l'ala pivot Dante Cunningham, tots dos lesionats.

Una nit després d'haver aconseguit la gran victòria davant els Bulls de Chicago i estar a només un joc d'haver aconseguit la millor marca de la lliga, els Thunder (40-13) van veure trencada la ratxa de sis triomfs consecutius. Els Thunder van trobar la manera de remuntar el desavantatge de set punts (80-87) que tenien amb 2:34 minuts per jugar-se, i posar-se 86-87, però el triple de maig els va impedir completar la remuntada.

L'aler Kevin Durant amb 21 punts, vuit rebots i tres assistències va ser el líder encistellador dels Thunder, però va fallar 12 dels 20 tirs que va fer de camp i no va aconseguir tampoc els punts decisius. El base Russeell Westbrook va aportar 19 punts, inclosos 12 en el quart període, però no van ser suficients a l'hora d'evitar la derrota. El mateix va passar amb els 14 gols de Harden, que aquesta vegada el sisè jugador decisiu i factor sorpresa del partit del que va quedar Maig.

Mentre que l'ala pivot congolès nacionalitzat espanyol Serge Ibaka va ser el jugador més eficaç i regular dels Thunder en aportar 12 punts. Ibaka va jugar 29 minuts en què va anotar 6 de 9 tirs de camp, va fallar un tir de personal, va capturar cinc rebots, va recuperar una pilota i va posar sis taps.

stats