ESPANYOL
Esports 18/07/2019

Mario Hermoso deixa l’Espanyol i signa per l’Atlètic de Madrid

El central es compromet per als pròxims cinc anys a canvi de 25 milions d’euros

Gonzalo Romero
2 min
Mario Hermoso durant l’acte de presentació com a nou jugador de l’Atlètic de Madrid.

BarcelonaMario Hermoso ja és nou jugador de l’Atlètic de Madrid, a tots els efectes. La seva etapa a l’Espanyol es va tancar ahir de manera exprés, fent mà del vessant més cinematogràfic de l’esport de masses. Barcelonins i matalassers van arribar a un acord pel seu traspàs en les últimes 24 hores. La negociació es va reactivar abans de jugar l’amistós contra el Peralada i ahir a primera hora de la tarda el conjunt matalasser va fer oficial la seva incorporació.

Hermoso va llevar-se banc-i-blau, va sotmetre’s a l’habitual revisió mèdica i va signar el contracte que el vincula a l’Atlètic de Madrid per als pròxims cinc anys. “És una oportunitat única. Des que vaig tenir la proposta que no vaig dubtar-ho”, va comentar el central. Les seves primeres declaracions van ser en la canònica presentació oficial, només uns minuts després d’anunciar-se de manera oficial el seu canvi d’equip. L’Atlètic va aprofitar la presentació del seu ja company Kieran Trippier per solucionar el tràmit de l’acte. Va ser la fotografia que va tancar el cercle. “No podem esborrar el nostre passat. Hem de millorar el futur. Jo arribo amb ganes de vestir aquesta samarreta i fer-ho bé. El respecte te’l guanyes sobre la gespa”, matisava Hermoso, que va prometre professionalitat, allunyant-se de l’etiqueta de jugador format a les categories inferiors del Reial Madrid.

L’Espanyol fa negoci amb un jugador que havia costat menys de mig milió d’euros. El club s’endurà la meitat dels 25 milions més 4 en variables que pagarà l’Atlètic per aconseguir Hermoso. L’altra part del pastís se l’endurà el Madrid per contracte. La planificació esportiva de l’Espanyol és un punt més alarmant. El projecte de David Gallego va camí de perdre els seus millors futbolistes en una temporada en què el club ha tornat a Europa. La marxa d’Hermoso obligarà a buscar un central de garanties per acompanyar Naldo a la defensa, a l’espera de recuperar David López. Els problemes podrien estar en cada línia del camp si Marc Roca i Borja Iglesias també decideixen deixar l’equip. El migcampista tindria un acord amb el Bayern de Munic per marxar a falta de l’entesa entre clubs. L’Espanyol no vol negociar i només donaran llum verda si reben els 40 milions de la clàusula de Roca. El d’Iglesias és un cas similar, però no es descarta que segueixi.

L’Stjarnan, el rival a l’Europa League

L’Espanyol va conèixer ahir el seu rival a la primera eliminatòria per accedir a l’Europa League: serà l’Stjarnan islandès, que, tot i perdre ahir per 3-2 davant el Levadia eslovè, es va classificar pel valor doble dels gols fora de casa (4-4 en el global de l’eliminatòria).

stats