Fórmula 1
Esports 02/11/2013

Mark Webber aconsegueix la 'pole' a Abu Dhabi

El pilot australià acaba per davant del seu company d'equip al circuit de Yas Marina i suma la segona 'pole' de la temporada

Martí Molina
2 min
Mark Webber parla amb un dels mecànics de Red Bull

BarcelonaMark Webber sortirà primer al Gran Premi d'Abu Dhabi de Fórmula 1. El pilot australià, que aquesta temporada s'acomiada de la disciplina reina de l'automobilisme, ha estat el més ràpid en els entrenaments oficials just per davant de Sebastian Vettel, que ha finalitzat segon.

Els dos Red Bull ocupen la primera fila de la graella, seguits dels Mercedes de Rosberg i Hamilton, respectivament. El britànic, quart, ha comès una errada en la darrera temptativa de volta ràpida i ha fet una virolla que ha obligat els comissaris a ensenyar banderes grogues. Això ha condicionat els darrers pilots, que també volien millorar temps i que no han pogut per aquesta circumstància.

Al darrere, i per aquest ordre, Räikkönen, Hulkemberg, Grosjean, Massa, Pérez i Ricciardo. L'onzena posició final ha sigut per a Fernando Alonso, que ha estat la gran sorpresa negativa dels entrenaments, ja que no s'ha classificat per a la Q3 per primera vegada en aquesta temporada.

Charlie Whiting, el director de cursa de la Fórmula 1, havia amenaçat els pilots de retirar-los el temps si sobrepassaven els límits del circuit, sobretot en el darrer revolt abans d'entrar a meta. El circuit de Yas Marina és ample i, un cop superats els límits de la pista, el terra continua essent asfaltat −a diferència d'altres traçats en què hi ha una zona de grava−. Per aquesta circumstància, alguns pilots aprofitaven tota l'amplada de l'asfalt −anant més enllà dels límits de la pista marcats amb pintura− per ser més ràpids. Finalment, cap pilot ha estat penalitzat, a diferència del que ha passat en les categories inferiors, que també han fet entrenaments aquest dissabte a Abu Dhabi.

Webber ha aconseguit el millor registre amb una dècima de marge respecte al seu company d'equip, que ha tornat al box amb cara de pomes agres, ja que, tot i haver aconseguit matemàticament el quart títol Mundial, volia ser el millor a la qualificació. Al darrere, Rosberg ha encapçalat una llista de quatre pilots que han acabat a mig segon del 'poleman'.

Ha estat una sessió bastant tranquil·la, excepte en la virolla final de Hamilton, i en què els pilots han millorat temps a mesura que s'anava ponent el sol al circuit de Yas Marina. O, el que és el mateix, a mesura que baixava la temperatura de l'asfalt i els pilots treien més bon rendiment dels seus pneumàtics.

Resultats dels entrenaments

Q3: 1r Webber, 2n Vettel, 3r Rosberg, 4t Hamilton, 5è Räikkönen, 6è Hulkemberg, 7è Grosjean, 8è Massa, 9è Pérez i 10è Ricciardo.

Q2: 11è Alonso, 12è Di Resta, 13è Button, 14è Vergne, 15è Maldonado, 16è Bottas.

Q1: 17è Gutiérrez, 18è Sutil, 19è Van der Garde, 20è Bianchi, 21è Pic, 22è Chilton.

stats