Fórmula 1
Esports 12/10/2013

Mark Webber aconsegueix la 'pole position' a Suzuka

El pilot de Red Bull ha superat el seu company d'equip, Sebastian Vettel, que ha comès una errada en el darrer intent de volta ràpida

Martí Molina
2 min

BarcelonaMark Webber ha estat el més ràpid en els entrenaments oficials del Gran Premi del Japó de Fórmula 1. El pilot de Red Bull ha superat el seu company d'equip, Sebastian Vettel, que ha comès una errada en el darrer intent de volta ràpida.

Webber ha aconseguit la primera 'pole' de la temporada i la 12a de la seva carrera a la categoria reina de l'automobilisme en l'any del seu comiat. L'australià ha fet una volta perfecta a Suzuka (1:30.915) i ha superat Vettel per una dècima i mitja. Els dos Red Bull ocuparan la primera fila de la graella amb certa superioritat respecte la resta d'escuderies, ja que Hamilton ha estat tercer a més de tres dècimes.

Al seu darrera han acabat Grosjean i Massa, que ha aconseguit una sorprenent cinquena posició, i més tenint en compte que el seu company a Ferrari, Fernando Alonso, ha estat vuitè i ha girat tres dècimes pitjor.

Ha estat una sessió accidentada, sobretot a la Q1, que s'ha hagut d'aturar a falta de menys de 3 minuts per l'incendi al monoplaça de Vergne. El seu Toro Rosso s'ha incendiat per un problema de motor i ha quedat a un costat de la pista, en una zona perillosa.

Aquesta bandera vermella ha provocat que els pilots que estaven pendents de superar el primer tall (o en zona conflictiva) sortissin en tromba per poder-se classificar. Entre ells, el Ferrari de Felipe Massa, que ha superat el tall a última hora tot i que amb un molt bon temps.

L'altre incident ha estat el del Sauber d'Esteban Gutiérrez, que mentre els mecànics hi treballaven al box s'ha incendiat per la part del darrera. La ràpida intervenció dels membres de l'equip ha permès apagar les flames gairebé a l'instant, i permetre que el pilot pogués competir sense més problemes.

De la seva banda, Jules Bianchi no ha marcat temps de classificació perquè té una penalització de 10 llocs a la graella de sortida i ha decidit guardar pneumàtic. També té 10 llocs de penalització Charles Pic, mentre que Adrian Sutil penalitza en 5 llocs per haver canviat la caixa de canvis per un accident als darrers entrenaments lliures.

Classificació Q3: 1r Webber, 2n Vettel, 3r Hamilton, 4t Grosjean, 5è Massa, 6è Rosberg, 7è Hulkenberg, 8è Alonso, 9è Räikkönen, 10è ButtonEliminats a la Q2:

11è Pérez. 12è Di Resta, 13è Bottas, 14è Gutiérrez, 15è Maldonado, 16è Ricciardo

Eliminats a la Q1: 17è Sutil, 18è Vergne, 19è Chilton, 20è Pic, 21è Van der Garde, 22è Bianchi

stats