ESQUÍ
Esports 02/09/2019

Els gossos marquen dues zones amb possibles pistes de Blanca Fernández Ochoa

La Guàrdia Civil analitzarà a fons les rutes a prop d'on van trobar el cotxe de l'esportista

Efe/ara
1 min
Els gossos marquen dues zones amb possibles pistes de Blanca Fernández Ochoa

BarcelonaEls gossos que participen en la recerca de Blanca Fernández Ochoa han marcat dues zones amb possibles pistes de la desapareguda, en una ubicació que es troba a El Poyal de las Vacas, a prop d'on es va trobar diumenge el vehicle de l'esportista. La portaveu de la Guàrdia Civil, Mercedes Martín, ha explicat que aquest dilluns ja s'han completat les 12 rutes que estaven previstes sense trobar pistes rellevants.

Els especialistes d'alta muntanya, però, encara han d'analitzar dues rutes a la zona dels Siete Picos. "Són molt difícils i intentaran fer-ho aquesta tarda", ha indicat als mitjans de comunicació. Els 14 gossos que participen en la recerca han recorregut els camins i han marcat dues zones com a "viables" de contenir el rastre de Blanca Fernández Ochoa. No obstant això, Martín ha assegurat que els agradaria dir que en aquesta zona hi ha pistes definitives.

"Els gossos s'han quedat buscant l'olor on hi pot haver algun rastre. Tornarem a recórrer aquests camins, a rastrejar la zona més minuciosament", ha dit. També ha assenyalat que aquests gossos són especialistes en la recerca de persones i la mateixa incidència de l'ésser humà pot alterar el seu olfacte. "Hem de tornar a buscar d'una manera més tranquil·la amb els gossos i veure quin tipus de rastre o pista poden seguir", ha comentat.

Des de la Guàrdia Civil han coordinat aquest dimarts un altre grup d'uns 80 voluntaris. Se'ls demanava que coneguessin la zona i vestissin adequadament per transitar per la muntanya. Les tasques de recerca de Blanca Fernández Ochoa es prolongaran amb mitjans terrestres i aeris mentre hi hagi llum, i quan caigui la nit hi haurà batudes en vehicles.

stats