BARÇA
Esports 29/10/2015

Mascherano admet que va defraudar 1,5 milions a Hisenda i anirà a judici

El futbolista espera pagar una multa

A.l.
2 min
Javier Mascherano, a la seva entrada als jutjas de Gavà / ANDREU DALMAU / EFE

BarcelonaEl futbolista del Barça Javier Mascherano ha admès aquest matí als jutjats de Gavà que havia defraudat 1'5 milions d'euros a Hisenda, unes quantitats derivades dels ingressos pels drets d'imatge dels exercicis 2011 i 2012. A les 9 del matí, Mascherano ha arribat a Gavà, acompanyat dels seus advocats David Aineto i Diego Artacho, i després d'uns minuts d'espera a l'interior dels jutjats ha entrat per declarar com a imputat per una querella presentada per la Fiscalia, en base a l'informe previ de l'Agència Tributària.

En l'inici de la seva intervenció, Mascherano ha admès davant la jutgessa Erika López el frau, tal com han explicat fonts de la defensa a l'ARA, i, amb aquest nou escenari, ni la Fiscalia ni l'Advocacia de l'Estat han fet valer el seu torn de preguntes. Per tant, no hi ha hagut un interrogatori llarg, i el futbolista argentí ha pogut marxar una hora després d'arribar a les dependències de Gavà. El defensa blaugrana va pagar aquest setembre els 1,5 milions defraudats, 587.822 euros referents a l'exercici 2011 i 968.907 del 2012, i els interessos pertinents, una xifra que gira entorn els 200.000 euros. Amb la seva declaració, Mascherano no evitarà anar a judici –segons expliquen fonts del cas–, però sí ha posat les bases per arribar a un acord que ja s'està negociant: pagar la multa pactada i no tenir sorpreses en el judici. Aquest frau fiscal que ha reconegut el futbolista té l'origen en la seva etapa a Liverpool, al Regne Unit. De moment, la jutgessa tancarà la fase d'instrucció i falta confirmar la quantitat de l'acord entre el futbolista i la Fiscalia, que podria multiplicar fins a sis la xifra defraudada.

El blaugrana va cometre el frau per no declarar els ingressos de Nike, a través d'una societat domiciliada als Estats Units, i la simulació de la cessió dels drets d'imatge a una societat purament instrumental ubicada a Madeira, Portugal. El futbolista va crear aquest entramat quan estava jugant a la Premier, i, un cop va aterrar a Barcelona, va seguir utilitzant les dues societats, que després d'una investigació de l'Agència Tributària va derivar en la querella de la Fiscalia. El cas es va destapar per unes informacions que van aparèixer a Portugal.

stats