Madrid 2020
Esports 06/09/2013

El govern espanyol "creua els dits" per Madrid 2020, "una candidatura perfecta"

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría creu que la candidatura compta "amb un immens suport ciutadà"

Efe
2 min
Compareixença de Soraya Sáenz de Santamaría i Jorge Fernández Díaz

MadridLa vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha subratllat aquest divendres que a l'executiu estan "creuant els dits" perquè el COI esculli Madrid com a seu dels Jocs Olímpics de 2020, ja que és "una candidatura perfecta" i Espanya ha demostrat que és "un país que fa bé les coses".

En la conferència de premsa posterior al consell de ministres, ha evitat pronunciar-se sobre com pot contribuir a l'ocupació a Espanya un triomf de la candidatura de Madrid i, després d'apel·lar a la necessitat de "ser molt prudent", ha explicat que no és supersticiosa, però que falta poc per a la decisió que adoptarà demà el COI i prefereix fer "aquest tipus de valoracions, si escau, a posteriori".

Ara correspon als espanyols desitjar-li sort perquè, entre tots, la victòria de la candidatura madrilenya sigui una realitat, ha recalcat la vicepresidenta del govern, abans d'insistir que Espanya "ha fet ja bona part de la feina" dels deures pendents: moltes de les inversions necessàries "són ja una realitat" i "això serveix per demostrar la qualitat" de Madrid 2020.

Sáenz de Santamaría ha recordat que, en aquests mesos, totes les administracions, el govern espanyol en el seu conjunt i "molts altres actors, públics i privats", han treballat en equip en un projecte "de tot el país", que compta a més en la seva opinió amb "un immens suport ciutadà".

Malgrat la crisi, "s'ha fet tot l'esforç en tots els àmbits", inclosos el de "garantia financera" i el de la promoció de canvis legislatius, i "s'han anat sumant treballs en una candidatura que per nosaltres és una candidatura perfecta", ha afirmat la vicepresidenta del govern.

"Estem tots expectants, però el que es tradueix al llarg de la nostra història és que aquest és un país que fa bé les coses, que quan se li ha donat l'oportunitat ho ha fet molt bé" i "som capaços de tornar-ho a fer i millorar-ho", ha argumentat Sáenz de Santamaría, que, igual que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha comparegut amb una insígnia de Madrid 2020 a la solapa.

"Aquí estem, ja ens veu –ha afegit, assenyalant la seva insígnia de la candidatura madrilenya–, uns allà i altres aquí, creuant els dits i buscant que aquest projecte que tanta il·lusió ens fa a tots els espanyols sigui una realitat".

stats