CICLISME

Joaquim Rodríguez descarta el Tour per centrar-se en guanyar

El de Parets del Vallès senyala les clàssiques de les Ardenes com a principal objectiu abans d'afrontar les Grans Voltes més aptes a les seves característiques, sense obessionar-se en les contrarellotges.

El número 1 del rànquing UCI 2010, el català Joaquim Rodríguez, ha anunciat a Palma de Mallorca, on ha estrenat la seva temporada en la disputa de la primera prova de la Challenge balear, el seu calendari per la nova temporada. Després d'una primera campanya a l'equip rus Katiuixa en la qual finalment va poder debutar al Tour de França, amb un vuitè lloc a la general i l'etapa de Mende, ha preferit deixar de banda la ronda francesa per tenir més opcions de victòria a les altres dues Grans Voltes.

Les clàssiques de les Ardenes, les veritables preferències de Purito en el calendari internacional, seran el seu primer objectiu, per poder superar els seus segons llocs a la Lieja-Bastogne-Lieja de 2009 o la Fletxa Valona de 2010 i arribar al capdamunt del podi. Per a preparar-les, participarà al GP Miguel Indurain, on defensa el títol, a la Volta al País Basc i la Klasika de Primavera.

Posteriorment, té previst el seu retorn al Giro d'Itàlia enlloc d'aturar-se fins la Grande Boucle , ja que “he de ser realista i reconèixer que no puc guanyar el Tour. M'agradaria tornar-hi, però on tinc més opcions de guanyar és a les altres dues”. Per tant, també serà a la sortida de la Vuelta a Espanya, on la temporada anterior es quedà a les portes del podi per culpa del temps perdut a la contrarellotge. Una disciplina en què tampoc hi pensa treballar massa per “hipotecar altres aspectes. L'explosivitat en muntanya és el meu fort”.

Després de mostrar-se capaç de liderar un equip, a Katiuixa han apostat pel vallesà i han fitxat ex-companys seus a Caisse d'Epargne per donar-li suport a les etapes muntanyoses com són els escaladors Dani Moreno i el santjustenc Alberto Losada.

Etiquetes

Més continguts de