Ciclisme
Esports 03/05/2012

Joaquim Rodríguez ja és a Herning per disputar un Giro d'Itàlia "sense un gran favorit"

El català, que va ser 5è l'any passat, ha participat a la roda de premsa dels favorits amb els últims dos vencedors, Scarponi i Basso, a més de Kreuziger, Gadret i Schleck

Albert Rabadan
2 min
Joaquim Rodríguez, amb la resta de favorits a la roda de premsa prèvia al Giro d'Itàlia 2012

BarcelonaDes d'aquest dissabte 5 de maig fins al dia 27 es disputarà la primera de les tres grans curses ciclistes de tres setmanes, el Giro d'Itàlia. Enguany sortirà de Herning (Dinamarca), on aquest dijous s'ha celebrat la roda de premsa prèvia amb presència del català Joaquim Rodríguez (Katiuixa), 5è l'any passat abans de la sanció de Contador i que torna a sortir entre els principals favorits.

Purito, que està repetint un calendari molt semblant al de l'any passat amb grans resultats (primera gran victòria a una clàssica i 2n a la Volta al País Basc, amb dues etapes), arriba després d'una breu aturada de la competició que ha aprofitat per fer entrenaments d'alta muntanya amb els seus companys d'equip de confiança en una concentració a Andorra.

A l'esmentada roda de premsa, on ha estat acompanyat per Roman Kreuziger, John Gadret, Michele Scarponi, Ivan Basso, Fränk Schleck i Thor Hushovd, el ciclista català ha parlat de les seves opcions: "Aquest any no veig un gran favorit. Crec que tots els d'aquí sortim amb les mateixes oportunitats, arribem amb una forma semblant i haurem de veure si algú és capaç de marcar la diferència". El de Parets del Vallès estarà acompanyat del també català Alberto Losada i dos escaladors més de confiança, Dani Moreno i Ángel Vicioso.

L'escalador, que actualment és el millor del món en el prestigiós CQ Ranking, ha alertat que els primers dies per terres daneses seran perillosos, "no pel recorregut, sinó pel temps, amb fred i molt de vent, que ens obligarà a estar molt atents per no perdre un temps molt valuós". En canvi, la setmana final és el seu gran objectiu, amb fins a cinc etapes d'alta muntanya amb una arribada final al mític Stelvio. Completa la participació catalana Juan Antonio Flecha (Sky), que ajudarà el campió del món Mark Cavendish en els seus esprints.

stats