Barça

Messi: "La sortida del Barça ha sigut molt dura, però estic molt content de ser aquí"

L'argentí diu que seria "bonic i alhora estrany" tornar al Camp Nou amb la samarreta del PSG

4 min
Primera roda de premsa de Leo Messi com a jugador del PSG

París / BarcelonaDe les llàgrimes als somriures. “Aquesta setmana m’ha tocat passar per tots els sentiments, sense deixar enrere el que vaig passar [amb el Barça], però estic molt content de ser aquí. Ho hem anat assimilant de la manera que hem pogut”, ha afirmat Leo Messi en la seva primera roda de premsa com a jugador del PSG, al Parc dels Prínceps, amb la seva família al davant de la sala. “La sortida del Barça ha sigut molt dura, són molts anys i és molt difícil fer aquest canvi després de tant de temps, però només d’arribar aquí em van venir ganes de tornar a entrenar-me i jugar”, ha afegit l’exjugador blaugrana, que ha agraït la rapidesa amb què el PSG es va posar en contacte amb el seu entorn més proper tan bon punt el Barça va fer públic que no el renovava. "Vull agrair al club com em va tractar i es van posar a la meva disposició des del primer dia, és molt difícil arreglar-ho tot tan ràpid amb tan poc temps, no era senzill. Estic content de ser aquí, molt il·lusionat i amb les ganes intactes".

Jugar contra el Barça

Tal com s'esperava, a Messi també li han preguntat sobre l'ambició del PSG de guanyar la Champions i la possibilitat que s'hagi d'enfrontar al Barça. "D'una banda, seria bonic tornar a Barcelona i, de l'altra, seria molt estrany tornar a casa meva amb una altra samarreta". "Abans de marxar ja ho vaig dir als aficionats: sempre els estaré agraïts, allà hi he viscut moltes experiències, bones i dolentes. Hi vaig arribar de ben jovenet, però ja em coneixen, soc molt competitiu i vull continuar aconseguint fites, per això he triat un club que de ben segur que té els mateixos objectius i l'ambició de guanyar la Champions", ha afegit.

En aquest sentit, el president del PSG, Nasser al-Khelaïfi, ha recordat el "gran equip" que té el PSG, amb jugadors com Neymar Jr., que va seguir el mateix camí que Messi fa quatre anys, els exmadridistes Sergio Ramos i Ángel Di María, o l'estrella francesa Kyilian Mbappé. Al-Khelaïfi ha dit que "no hi ha paraules per descriure el fet de tenir Messi al PSG". Ha parlat de "dia històric" i s'ha marcat l'objectiu de guanyar "aquella Champions que no acaba d'arribar". "Al PSG jugaré amb els millors, i això sempre és bonic", ha dit el jugador, que farà "una pretemporada en solitari per entrenar-se bé" abans de debutar. D'altra banda, però, ha recordat que amb el Barça, tot i jugar amb molt bons jugadors, es va quedar unes quantes vegades a les portes de guanyar més orelludes. "El grup ha d'estar unit, com ho estarà el nostre vestidor, i haurem de tenir sort, com sempre en el futbol i a la Champions, per això és una competició tan bonica i especial", ha afegit.

Leo Messi en la presentació al PSG a París, França.

"De debò que la rebuda ha sigut una bogeria"

Milers d'aficionats han tornat a anar al Parc dels Prínceps per veure Messi i seguir la roda de premsa en directe a les pantalles que el club ha instal·lat a fora de l'estadi. Dilluns ja va haver-hi aglomeracions quan es va escampar el fals rumor que l'argentí havia arribat a la capital francesa i era dins del camp, i ahir, aquesta vegada sí, per veure'l saludar tan sols uns segons amb la samarreta d'"Ici c'est Paris". "Vaig anar a l'aeroport i ja és la segona vegada que vinc fins al camp, i aquest any penso anar a tots els partits", ha dit eufòric Mehraz Fatah.

Com els altres dies, la multitud tocava tambors, feia onejar banderes, llançava bengales, s'enfilava per les tanques i entonava càntics a favor del PSG i de Messi i contra el Barça. Semblava que fos un dia de partit o la celebració d'un gran títol. Hi havia desenes de guàrdies de seguretat, policies i furgonetes antiavalots que acordonaven la zona. També han anat fins al Parc dels Prínceps mitjans de comunicació de tot al món i, de fet, els serveis de comunicació del PSG s'han vist obligats a deixar periodistes fora de la sala de premsa. "De debò que la rebuda ha sigut una bogeria, moltes gràcies a tots els aficionats", ha dit Messi.

Avui és el primer dia que es poden comprar samarretes oficials del PSG amb el dorsal de l'astre argentí, cosa que ha provocat aglomeracions a la botiga del PSG davant de la porta principal de l'estadi. A primera hora del matí la cua quilomètrica ja arribava fins a la boca del metro. "Fa mitja hora que ens esperem, i això no avança", es queixava Yoann Pinto als seus amics. "Nois, em sap greu dir-vos que s'han acabat", deia de broma un guàrdia de seguretat quan el sentia rondinar. "Ja he anat a treure els diners i tot, i em penso comprar la samarreta cara, la que val 140 euros", ha respost Pinto, que ha explicat que també n'hi ha una de més barata, que en val 90.

Per dues temporades

Messi firma per dues temporades, amb opció a una tercera, després que el Barça renunciés a renovar-lo per la mala situació econòmica del club. El seu salari serà d'uns 36,5 milions d'euros nets a l'any. "Respecte a l'aspecte financer, nosaltres hem seguit les normes del fair play. Abans de fer qualsevol operació, vam parlar-ne amb els accionistes i amb la lliga. Hem tirat endavant el fitxatge perquè el tenim arreglat", ha remarcat Al-Khelaïfi. Tot i el contracte milionari i les paraules del qatarià, el PSG també passa per un moment de dificultats econòmiques important. “Espero que Messi no em demani cobrar més”, ha dit en broma el president.

stats