Barcelona
Esports 22/09/2016

El president del CSD, imputat per prevaricació i falsedat documental

Miguel Cardenal haurà de declarar el 19 d'octubre

Ara
2 min
Miguel Cardenal, a la dreta

BarcelonaTal com ha avançat Europa Press, el titular del jutjat d'instrucció número 36 de Madrid, Juan Antonio Toro, ha citat a declarar en qualitat d'investigat –abans imputat– el 19 d'octubre el president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal. El jutge pretén que respongui per presumptes delictes de prevaricació, revelació de secrets, falsedat en document oficial, malversació de diners públics i injúries i calúmnies de què l'acusa el que va ser president de la Federació Espanyola de Tenis fins a l'estiu del 2015, José Luis Escañuela.

Ana Muñoz Merino, que va ser directora general d'Esports, ha estat citada en qualitat d'investigada pels mateixos motius.

Des del CSD es menysprea la querella d'Escañuela, que és qualificada com a "inconsistent". A més, es recorda que l'expresident va ser inhabilitat l'any passat pel Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD).

La relació de Miguel Cardenal amb l'esport català ha estat farcida de polèmiques. Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), va seguir en directe una roda de premsa a Barcelona del president del Consell Superior d'Esports (CSD). Quan va finalitzar, el dirigent català li va fer entrega de totes les cartes que li va enviar i que es van quedar sense resposta.

Tibau, Esteva i Vinyals / PERE VIRGILI

Uns mesos després Gerard Esteva, el president de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals, i el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, van respondre a Miguel Cardenal, president del Consell Superior d'Esports (CSD), posant de manifest el potencial de l'esport català: "Volem desmentir les declaracions que el senyor Miguel Cardenal ha fet durant les últimes setmanes", va assegurar Gerard Esteva, que ha recordat que a Catalunya hi ha més de 700.000 llicències esportives. "La majoria de greuges que vam denunciar al març continuen existint", va afegir el president de la UFEC, que va recordar les exigències del món de l'esport català.

El Barça també se les ha tingut amb Miguel Cradenal en diferents ocasions. "En una Catalunya independent el Barça seria com l'Standard de Lieja", va dir en una ocasió.

stats