MOTOCICLISME - MOTO3
Esports 26/10/2014

Miller acaba segon a Sepang i el títol de Moto3 es decidirà a València

La cursa de Malàisia l'ha guanyat Efren Vázquez, seguit de Miller i de Rins. Àlex Márquez acaba cinquè després de diversos xocs amb l'australià

Nuria García
2 min
Efren Vázquez ha guanyat per davant de Miller i d'Álex Rins / AZHAR RAHIM / EFE

BarcelonaLa categoria petita sempre és emocionant. Sempre són curses en grup en què no se sap qui guanya la cursa fins a l'última volta o fins i tot l'últim revolt. Àlex Márquez tenia la primera oportunitat aquest diumenge de ser campió del món de Moto3, però Jack Miller, el seu rival en la lluita pel títol, ha aconseguit endarrerir el títol i, per tant, a València els dos es jugaran el campionat.

La cursa l'ha guanyat Efrén Vázquez, seguit de Miller i d'Álex Rins. Márquez ha estat cinquè i, per tant, a València serà campió del món si puja al podi, faci el que faci Miller, o si no, si el català acaba la cursa per davant de l'australià.

A la sortida els pilots del davant han mantingut les seves posicions i, tot i que Àlex Márquez, que arrencava cinquè, ha perdut una posició en les primeres voltes, ràpidament s'ha situat tercer, darrere de Miller i Vázquez. Però quan Àlex Márquez s'ha situat en el grup capdavanter, Miller ha començat a 'jugar' la seva estratègia. L'australià, que volia guanyar per evitar que el català fos campió a Malàisia, s'ha defensat amb ungles i dents dels atacs del petit dels Márquez. Els dos, quan lluitaven per la primera posició, s'han arribat a tocar en sis ocasions: cinc a la primera frenada del circuit i una més en el novè revolt.

Les opcions de Miller passaven per fer que hi hagués un gran grup i per això, des de la primera posició, ha ralentitzat el ritme de la cursa. Així, tot i que a mitja cursa s'ha separat un grup de quatre pilots al davant, al final el grup ha estat més nombrós i vuit pilots han arribat junts amb l'última volta.

Efrén Vázquez, al final, ha estat el més llest de tots i, aprofitant el rebuf, ha aconseguit la primera posició. Miller ha acabat segon, seguit d'Álex Rins mentre que Àlex Márquez ha estat cinquè. I és que en l'últim pas per línia de meta abans de la bandera de quadres, Márquez ha intentat situar-se primer, però Miller ha tornat a tocar-lo i s'ha hagut d'obrir. El català ha perdut la primera posició i ha caigut fins a la quarta i ja no ha pogut remuntar.

stats