SUPERCOPA CATALANA
Esports 06/03/2018

Minuts per als suplents en un derbi amb una copa en joc

Barça i Espanyol s’enfronten en la tercera edició de la Supercopa a Lleida

Toni Padilla / Roger Requena
3 min
L’Espanyol va guanyar la segona edició de la Supercopa de Catalunya, disputada l’octubre del 2016, amb un gol de Felipe Caicedo.

BarcelonaEl Camp d’Esports de Lleida (18.45, Esport3 i Barça TV) serà l’escenari de la tercera edició de la Supercopa de Catalunya entre el Barça i l’Espanyol. El torneig, que no es va poder jugar per falta de dates el 2015, arriba en un moment en què els dos equips prioritzen els seus objectius a la Lliga, motiu pel qual tant Ernesto Valverde com Quique Sánchez Flores han optat per una llista en què els jugadors del primer equip convocats són els que acumulen pocs minuts. Serà la tercera edició de la competició. La primera, jugada a Montilivi el 2014, la va guanyar el Barça als penals. La segona, el 2016 a Tarragona, se la va endur l’Espanyol per 1-0.

El Barça va fer un entrenament suau, sense roda de premsa prèvia, i serà a Lleida amb tot just vuit jugadors del primer equip: Cillessen, Denis Suárez, Dembélé, Paco Alcácer, Digne, André Gomes, Aleix Vidal i Yerry Mina. També són a la llista Ortolá, Aleñá, Palència, Cuenca, David Costas, Miranda, Hongla, McGuane, Rivera, Carles Pérez, Abel Ruiz i Ballou. Més jugadors del filial que del primer equip, amb la presència d’alguns dels jugadors estrangers fitxats pel Barça B per formar-los amb l’esperança que arribin al Camp Nou, com el canadenc McGuane i el camerunès Hongla. El partit serà una oportunitat per veure per segon cop en acció Yerry Mina, el central internacional colombià.

12 del primer equip de l’Espanyol

Si el Barça ha apostat per una llista amb majoria del filial, l’Espanyol ha optat per endur-se a Lleida 12 homes del primer equip que enguany no han tingut protagonisme o bé l’han perdut per diferents motius. La cita serà una bona oportunitat per veure dues promeses com Marc Roca i Óscar Melendo, que han passat d’aparèixer amb força la temporada passada a viure un curs d’estancament: han disputat 190 i 360 minuts, respectivament. El primer va estar a punt de marxar a l’estiu i al gener, però a última hora es van trencar les negociacions amb el Còrdova i el Leganés. L’opinió de Quique ha anat variant sobre el migcampista esquerrà, perquè en dotze mesos ha passat per diferents estatus: primer era indiscutible, després va deixar-lo a la banqueta i enguany va passar d’aconsellar-li que se n’anés a voler-se’l quedar perquè es formés amb ell. Els mesos han anat passant i les oportunitats no han arribat a Roca, que no juga un partit des del 17 de desembre.

“Vaig debutar amb el primer equip a la Supercopa de Catalunya, em va servir per agafar confiança i anar convocat amb el primer equip”, va recordar ahir Melendo, a qui el gol contra el Barça no ha canviat el seu estatus. “Va ser un gol més”, va limitar-se a dir. El derbi també pot servir per tornar a veure Sergio Sánchez, que viu un curs a l’ombra: Quique només va donar-li minuts en dos partits de Lliga i un de Copa, no juga des del 26 d’octubre i va estar a punt de perdre’s aquest partit per una lesió a l’adductor de la cama dreta. Més minuts, però no gaire més protagonisme, han tingut homes com Javi López, Naldo, Dídac, Jurado i Hermoso, un dels últims castigats amb la banqueta. Els acompanyaran Darder, que no podrà jugar diumenge per sanció, Granero i Pau, que tornarà a la titularitat amb la lesió de Diego López. Els acompanyaran vuit jugadors del filial que mana amb mà de ferro a Tercera: Edu Frías, Lluís López, Pedrosa, Pipa, Víctor Gómez, Álex López, Puado i Cristo. Promeses que esperen guanyar-se un lloc al primer equip.

stats