Moto3

Quartararo s’imposa a Mugello en un cap de setmana marcat per la tragèdia

Jason Dupasquier, pilot de Moto 3, mor després de l'accident que va patir als entrenaments

3 min
Quartararo dedica la victòria a Dupasquier

BarcelonaDia tràgic al Mundial de Motociclisme per la mort del pilot Jason Dupasquier (KTM). El jove pilot suís, de 19 anys, va perdre el control de la moto quan estava fent l'última volta ràpida dels entrenaments. En una acció molt desafortunada, el japonès Ayumu Sasaki (KTM) el va envestir quan era a terra. Tot i que els metges no van donar més detalls en el moment de l'accident, aquest cop fortuït a la zona del casc s'interpreta com la causa d'aquest desenllaç tràgic.

Els fets han passat a Mugello, on aquest cap de setmana es disputa el Gran Premi d'Itàlia del Mundial. Va ser en una de les zones ràpides del traçat: un revolt de dretes que dona pas a una recta on hi ha un canvi de rasant. Dupasquier va donar gas i va perdre el control de la roda del darrere, la moto li va fer una fuetada i el pilot va caure a terra. En aquell mateix instant passaven per allà el tortosí Jeremy Alcoba (Honda) i Sasaki. Alcoba va xocar amb la moto i va acabar caient. Sasaki, que no va tenir capacitat de reacció, no va poder evitar l'impacte amb Dupasquier, en una imatge esgarrifosa.

Alcoba i Sasaki van poder abandonar el circuit pel seu propi peu. Però Dupasquier va quedar immòbil. L'equip mèdic es va traslladar immediatament al lloc dels fets per intentar auxiliar el jove pilot suís. Al cap d'uns minuts va arribar l'helicòpter, que se'l va endur a un hospital de Florència, on després d'operar-lo d'un edema cerebral, no han pogut fer res per salvar-li la vida.

Quartararo no té rival

La cursa de MotoGP ha sigut l'última de la jornada, però l'única en què tots els pilots sabien que Dupasquier no havia pogut superar les ferides de l'accident. Colpits i visiblement afectats, s'han reunit a la línia de sortida per fer un minut de silenci acompanyats de la moto del pilot suís. Abans que s'apaguessin els semàfors, tots s'han conjurat per fer la millor cursa en record seu.

Bagnaia ha sorprès amb una sortida contundent per pispar la primera posició a Fabio Quartararo. El pilot de Ducati, però, només ha pogut mantenir el liderat dos girs complets, abans de caure per haver trepitjat malament el piano d'un revolt. En el mateix gir, Marc Márquez ha perdut el control de la moto i s'ha vist relliscant pel mig de l'asfalt. Tot i l'ensurt, el pilot de Cervera ha pogut sortir del circuit pel seu propi peu i sense cap signe de dolor.

Després d'unes primeres voltes amb avançaments constants, el ritme de cursa ha baixat i Quartararo ha pogut obrir espai respecte a Zarco i Oliveira. El francès de Yamaha, que signava la seva quarta pole de la temporada, es postula com el favorit per endur-se aquest Mundial després d'imposar-se en el Gran Premi d'Itàlia al Circuit de Mugello.

Amb l'esglaó més alt del podi adjudicat al francès, les dues places restants s'han decidit en una lluita aferrissada entre Miguel Olivera, Johan Zarco, Joan Mir i Àlex Rins. Tot i que les dues Suzuki han marcat els tempos, només Mir ha pogut aprofitar l'ocasió per pujar al tercer esglaó del podi. Rins, que ha perdut el control de la moto i ha sortit del traçat, suma el seu quart Gran Premi consecutiu sense puntuar. El segon lloc ha sigut per a Oliveira. Un Fabio Quartararo molt emocionat ha dedicat la victòria a Dupasquier, tant sobre l'asfalt com un cop ha baixat de la moto.

Moto2 es decideix per mil·lèsimes

Moto2 ha començat pocs instants després de l'anunci oficial de la mort de Dupasquier, tot i que els pilots no n'ha estat informats fins que no s'ha acabat la cursa. Remy Gardner (KTM) s'ha imposat al seu company d'equip Raul Fernández per catorze mil·lèsimes. Després d'un frec a frec en els últims girs, l'australià s'ha endut la seva primera victòria d'enguany i es col·loca com a líder del Mundial. L'últim esglaó del podi ha sigut per a Marco Bezzecchi (SKY), després que l'organització sancionés Joe Roberts per sortir dels límits del traçat.

Dennis Foggia (Leopard) s'ha endut la cursa de Moto3 amb un domini contundent en els últims girs, fet anòmal en la categoria. Jaume Masia (KTM) ha tornat al podi després de ser operat la setmana passada de la mà dreta i ha aconseguit el segon lloc. La tercera posició ha sigut per a Gabriel Rodrigo (Gresini). El líder del Mundial, Pedro Acosta, ha acabat vuitè després de ser penalitzat.

stats