Barça

Els Mossos certifiquen l'existència dels comptes de Twitter dins del cas Barçagate destinats a crear estats d'opinió

La informació s'ha trobat a casa de Jaume Masferrer, que va ser la mà dreta de Josep Maria Bartomeu

3 min
Escorcoll dels Mossos a les oficines del Camp Nou arran del Barçagate.

BarcelonaEn un escorcoll policial efectuat al domicili de Jaume Masferrer, que va ser la mà dreta del president del Barça Josep Maria Bartomeu, els Mossos d'Esquadra han trobat documents que certifiquen l'existència d'almenys quatre comptes de Twitter que formen part del cas Barçagate. Els gestionava I3 Ventures, l'empresa contractada pel club blaugrana. Els comptes, segons s'explica en les noves pàgines del sumari a què ha tingut accés l'agència Efe, són @jfunesemis, @sergirdrgz, @massiveattack57 i @goku_emprenyat, les quatre suspeses per Twitter. Els Mossos també sospiten d'una altra anomenada @el10blaugrana.

Segons els Mossos, tot apunta que "els comptes haurien estat creats aparentment per crear una reacció, més enllà d'un monitoratge asèptic de les xarxes socials". Fins ara els comptes que s'havien certificat eren de Facebook. Una altra apreciació que fan els Mossos és que hi va haver un informe de Nicestream (el conglomerat d'empreses a què pertany I3 Ventures) titulat Flash Report convocatòria xarxes socials #ValverdeOUT, que no va ser lliurat al cos policial ni per part del Barça ni de l'empresa auditora, PriceWaterhouseCoopers (PwC). Pel que fa a l'informe que PwC va fer sobre el Barçagate, els Mossos diuen que hi ha un indici, una anàlisi de l'auditoria per part de Masferrer, que confirmaria que mentre la junta directiva del club no va tenir accés al document, Masferrer, que és un dels investigats, sí que hi va poder accedir.

Entre els indicis trobats pels Mossos al domicili de Masferrer hi ha una llibreta Moleskine que aporta informació rellevant per al cos policial. A la llibreta, qui va ser mà dreta de Bartomeu durant el seu mandat apunta que havia de parlar a PwC del context de l'octubre del 2017, fent referència al clima polític que es vivia llavors a Catalunya, i que Carles Tusquets, que amb la dimissió de Bartomeu va passar a ser el president de la Comissió Gestora del Barça, coneixia el full de ruta independentista i deia que havien d'actuar per impedir que guanyessin la presidència de Barça.

A més, Masferrer demostra que va fer una intensa recerca sobre qui va filtrar la informació del Barçagate a la Cadena SER, i que ell va arribar, aparentment, a la conclusió que havia sigut l'excompliance officer Noelia Romero. Els Mossos es pregunten com va arribar a aquesta conclusió. Masferrer també esmenta recurrentment Guillem Graell, exdirector de marca del Barça, com unes de les persones que coneixia el Barçagate, perquè, segons ell, des del primer moment Nicestream li va enviar informes mensuals que després havia de distribuir a la resta d'àrees.

D'altra banda, crida l'atenció una conversa de WhatsApp impresa que els Mossos van trobar a la seu d'I3 Ventures en la qual es parla sobre Josep Maria Minguella, excandidat a la presidència del Barça i exrepresentant de jugadors. Els Mossos desconeixen tant l'emissor com el receptor. "Es tracta de desemmascarar un tipus, Josep Maria Minguella. [...] Es tractaria d'aconseguir que li arribi soroll de les xarxes en què es comenci a qüestionar l'objectivitat dels seus comentaris, ja que només responen als seus interessos comercials. Fins ara viu amb total impunitat i se sent amb forces per fer i desfer el que li vingui de gust ".

La cadena SER va explicar que la instrucció del Barçagate s'allargarà fins al 29 de gener del 2022. Entre altres motius, perquè s'ha citat a declarar com a testimonis nou persones més. Destaca precisament Noelia Romero, a petició de Román Gómez-Ponti, excap dels serveis jurídics del club i un dels quatre investigats per possible administració deslleial i corrupció entre particulars. També compareixeran treballadors de I3 Ventures, Jaime Malet (propietari de Telampartner), Maria Vallès (exdirectora de la Fundació Barça), Xavi Martín (exdirector de la Masia) i Javier Sobrino (exdirector d'estratègia i innovació).

stats