MOTO3
Esports 11/11/2012

Maverick Viñales acaba 8è a València i s'ha de conformar amb la tercera posició del Mundial

La cursa l'ha guanyat Danny Kent, seguit de Cortese i de Khairuddin. El balear Lluís Salom ha estat 10è i ha assegurat el subcampionat. Àlex Rins, millor debutant

Nuria García
1 min
El balear Lluís Salom ha fet una bona sortida a la cursa de Moto3 a Xest

BarcelonaEl Gran Premi de la Comunitat Valenciana ha posat el punt final al Mundial de Moto3. Amb el títol ja decidit –Cortese és el campió del món– quedava per decidir el subcampionat pel que lluitaven el balear Lluís Salom i el català Maverick Viñales.

El de Roses ha intentat lluitar per ser segon en el Mundial, però s'ha hagut de conformar amb la tercera posició després d'acabar vuitè el Gran Premi de la Comunitat Valenciana de Moto3. Lluís Salom, veient les condicions de la pista –sobre Xest ha plogut durant tot el matí– ha decidit no arriscar (ha acabat desè) i assegurar el subcampionat del Mundial.

La cursa l'ha dominat el ja campió del món Sandro Cortese, però just en l'últim revolt, el seu company d'equip, Danny Kent, li ha pispat el triomf, sorprenent l'alemany, que no ha reaccionat i ha acabat segon. Al podi els ha acompanyat el pilot malai Khairuddin.

Per altra banda, el barceloní Àlex Rins ha estat coronat com el millor debutant de la categoria, superant l'italià Romano Fenatti.

stats