MOTOCICLISME - MOTOGP
Esports 03/05/2015

Lorenzo aconsegueix a Jerez un triomf sense discussió

Marc Márquez acaba segon, seguit de Valentino Rossi, que completa el podi i manté el lideratge del Mundial

Nuria García
1 min
Jorge Lorenzo, a Jerez / MIRCO LAZZARI / GETTY IMAGES

BarcelonaJorge Lorenzo ha aconseguit a Jerez el primer triomf de la temporada. El pilot mallorquí ha tancat al capdamunt del podi un cap de setmana perfecte en què ha dominat gairebé tots els entrenaments lliures i en els oficials va marcar el ritme i va aconseguir la 'pole position'.

Lorenzo ha decidit la cursa des del principi. I és que el balear ha fet una cursa de les que porten la seva signatura: sense dubtar, liderant des del principi i sense rivals, sense que ningú hagi estat capaç de plantar-li cara. El mallorquí ha sortit disparat i, tot i que en un inici Márquez ha semblat seguir-li el ritme, al final el català s'ha despenjat i ha deixat que Lorenzo marxés tot sol cap al triomf final. En l'última volta, Lorenzo, que sabia que guanyava sense oposició, ha aixecat la mà per saludar l'afició.

Pel darrere, Márquez ocupava la segona posició, un lloc amb el qual, segons va dir en roda de premsa, es conformava, a causa dels problemes a la mà, ja que va ser operat fa una setmana del dit petit i ha de prendre calmants. El de Cervera ha vist amenaçada la segona posició per Rossi, però tot i que l'italià, tercer, reduïa la distància, Márquez ha estabilitzat les diferències amb el líder del Mundial a sis voltes per al final, i el català ha estat segon i l'italià, tercer. Márquez, doncs, retalla quatre punts a Rossi en la lluita pel Mundial i ara Márquez és a 26 punts de l'italià.

Pel que fa a la resta de pilots catalans, Pol Espargaró ha acabat cinquè i el seu germà gran, Aleix, setè. Maverick Viñales, finalment, ha acabat onzè.

stats