MOTOCICLISME
Esports 13/07/2014

Ni una cursa caòtica pot amb Marc Márquez, que suma 9 triomfs en 9 Grans Premis

12 pilots, inclosos Márquez i Pedrosa, surten des del 'pit-lane' perquè decideixen canviar la moto i sortir amb pneumàtics de sec en l'últim moment

Nuria García
2 min
Marc Márquez, per davant de Pedrosa

BarcelonaMarc Márquez ha aconseguit el triomf del Gran Premi d'Alemanya.I això que ha estat una cursa caòtica perquè, tot i haver aconseguit la 'pole', en l'arrencada s'ha situat desè i ha hagut de remuntar. 9 de 9 per a Márquez, que es queda a tan sols un triomf d'igualar els 10 de Giacomo Agostini, un rècord que podria igualar després de les vacances d'estiu, a Indianapolis. Segon ha acabat Dani Pedrosa i tercer, Jorge Lorenzo.

I és que la cursa alemanya ha tingut un inici caòtic, diferent i sorprenent a causa del temps. Quan s'ha fet la volta de formació, 12 pilots que havien apostat per arrencar amb pneumàtics de pluja han decidit que la pista no estava tan mullada com per sortir amb els pneumàtics de pluja i han entrat tots de cop al 'pit-lane' per canviar la moto i sortir a pista amb la que estava preparada amb pneumàtics de sec.

Així, només 9 pilots han arrencat des de la graella de sortida. Dels capdavanters, només Stefan Bradl, a qui els seus mecànics han canviat els reglatges de la moto a la graella a corre-cuita per sortir amb pneumàtics de sec. Tot i això, tot i rodar sol en els primers girs, l'alemany ràpidament ha anat perdent posicions. La raó l'ha explicat el director de l'equip, Oscar Haro: els mecànics només havien tingut temps per canviar els reglatges de la part posterior de la moto i, per tant, l'alemany pilotava una moto difícil de controlar.

Márquez, Pedrosa, Lorenzo, Rossi i companyia, després d'arrencar des del 'pit-lane', han anat recuperant posicions. A la primera volta Márquez era desè però en el següent pas per meta, ja era setè. Quan s'iniciava la tercera volta, ja ocupava la tercera posició i, tot just un gir més tard, només tenia pel davant Bradl, a qui ha superat quan iniciaven la sisena volta.

El de Cervera ha tingut un company de viatge, el seu company d'equip Dani Pedrosa. Els dos catalans han encapçalat la cursa i, tot i que el de Castellar del Vallès ha tractat de retallar diferències, finalment Márquez ha aconseguit obrir un petit forat, suficient per no patir pel novè triomf consecutiu abans de marxar de vacances.

Tercer ha acabat Jorge Lorenzo, que ha tornat a pujar al podi, un fet que l'omple de moral després d'un inici de temporada per oblidar. Darrere del mallorquí ha creuat la línia de meta Valentino Rossi, mentre que Aleix Espargaró ha acabat sisè i el seu germà Pol, setè.

stats