MOTOR - MUNDIAL DE MOTOGP
Esports 06/05/2018

MotoGP balla al ritme de Marc Márquez

Lorenzo, Pedrosa i Dovizioso xoquen i cauen quan lluitaven pel segon lloc

Nuria García
4 min
Marc Márquez, guanyador del GP d'Espanya de MotoGP

BarcelonaTriomf, lideratge i ball. Marc Márquez ha celebrat el seu segon triomf consecutiu d’aquesta temporada ballant el ‘Swish, swish’ sobre la moto mentre creuava la línia de meta. El català ha ofert un gran espectacle al Circuit de Jerez-Ángel Nieto ja que, tot i no fer una gran sortida, ha remuntat fins a situar-se primer després d’avançar, un a un, Crutchlow, Zarco, Pedrosa i Lorenzo. I de salvar una caiguda de manera espectacular, ja que quan s’ha arribat a l’equador de la cursa, ha tingut un ensurt quan ha trepitjat les pedres que hi havia a la pista arran de la caiguda de Luthi. Ha salvat la caiguda i ha fet un canvi de xip. “Allò m’ha activat”, reconeixia el de Cervera, que a partir d’aquell moment ha decidit canviar mínimament el ritme, el suficient com per escapar-se i sentenciar la cursa. “Un cop passat el perill, és quan he reaccionat. He vist pedres, però les he vist tard, he tallat gas... era el primer pilot que passava per allà i m’ho he emportat tot. Per sort he salvat la caiguda i això m’ha activat”, apunta, satisfet per la feina feta.

Però per darrere, quan Márquez ja era a dos segons del grup perseguidor, ha arribat l’incident entre Dovizioso, Lorenzo i Pedrosa que ha marcat la cursa. Dovizioso ha superat Lorenzo i el mallorquí ha intentat tornar-li la jugada. L’italià l’ha obligar a obrir-se una mica i a gestionar el revolt Dry Sack amb una trajectòria diferent. La situació l’ha volgut aprofitar Pedrosa que, venint des del darrere, ha agafat l’interior. Lorenzo, quan s’ha adonat que Dovizioso li guanyava la posició, ha tractat de tornar a la seva traçada, sense veure que Pedrosa venia des del darrere. El català i el mallorquí han xocat i han fet caure Dovizioso. Direcció de Cursa ha decidit que era un incident de cursa i no ha sancionat ningú, però els tres implicats tenien la seva opinió.

“El Dani ha entrat així, però sent ell, no en vull parlar. Els tres som pilots nets i hem tingut mala sort”, ha dit Lorenzo, i el seu company a Ducati ha comentat:“La culpa és dels dos. El Dani va per dins i podia gestionar millor la situació, és qui té més part de culpa. Els dos no s’han preocupat de l’altre pilot i inevitablement, m’han fet caure a mi”. Pedrosa, el tercer en discòrdia, ha assegurat a Movistar+ que Direcció de Cursa s’ha equivocat. “És un incident, però quan surts de la traçada i hi tornes, has de mirar. Jo estava per dins, no veia, i de sobte he xocat amb una cosa que no hauria d’estar a la traçada”, ha dit Pedrosa, emprenyat. El de Castellar ha assegurat que no volia que sancionessin Lorenzo, tan sols que Direcció de Cursa avisés la resta de pilots que cal respectar a la pista les preferències.

Lorenzo i Dovizioso, els dos pilots de Ducati, després de la caiguda

Sense ells, a més de Márquez, els altres dos llocs del podi se'ls han repartit Johann Zarco i Andrea Iannone, que han aguantat els intents d'avançament de Petrucci i de Rossi.

Oettl guanya a Jerez la seva primera cursa de Moto3

L'alemany Philipp Oettl ha aconseguit avui a Jerez el primer triomf de la seva carrera al Mundial de Moto3. El de KTM ha pujat al capdamunt del podi després de batallar a la pista amb Marco Bezzecchi, que ha acabat segon i que es converteix en el líder de la categoria petita del Mundial. El tercer graó del podi ha sigut disputat fins al final. I és que Alonso López, de només 16 anys, ha aconseguit la tercera posició, però quan ja havia vist la bandera de quadres Direcció de Cursa l'ha sancionat amb la pèrdua d'una posició perquè havia trepitjat la gespa en alguna ocasió durant la cursa. Així doncs, el tercer lloc ha sigut per a Marcos Ramírez, que havia creuat la línia de meta en la quarta posició.

Phillip Oettl ha guanyat el GP d'Espanya de Moto3

La història de la cursa ha canviat a quatre voltes per al final: Aron Canet, que lluitava per les posicions capdavanteres, ha intentat avançar amb un interior molt arriscat i ha caigut. La caiguda del valencià ha provocat que també anessin a terra Martín, Bastianini i Arbolino. Cap dels quatre pilots ha pogut tornar a la pista i Direcció de Cursa ha decidit, després de la cursa, sancionar Canet. El valencià, doncs, haurà de sortir a Le Mans, d'aquí a quinze dies, des del fons de la graella.

Baldassarri guanya a Moto2 i Àlex Márquez cau

Baldassarri, guanyador de la cursa de Moto2 a Jerez

Lorenzo Baldassarri ha aconseguit el triomf al Gran Premi d'Espanya de Moto2. El pilot italià ha sumat el seu segon triomf al Mundial al traçat de Jerez-Ángel Nieto després de fer una gran sortida i situar-se segon. L'arrencada ha sigut perfecta per a Àlex Márquez, que des de la segona posició s'ha situat primer en superar Bagnaia, que era el pilot que sortia des de la 'pole'. Però una volta més tard Baldassarri ja havia superat el de Cervera i liderava la cursa mentre el català patia per mantenir el ritme. Les caigudes de Navarro i Marini (l'italià ha estat sancionat amb la pèrdua de sis llocs a la graella del proper Gran Premi, el de França) i Fenati han precedit la d'Àlex Márquez, que no ha pogut seguir a la pista i ha abandonat.

A Baldassarri l'han acompanyat al podi Oliveira i Bagnaia, que és el líder de la categoria. Xavi Vierge ha intentat lluitar pel podi, però finalment s'ha quedat a les portes, ja que ha creuat la línia de meta en la quarta posició.

stats