MOTOR - MOTOGP
Esports 03/05/2018

"No em rendiré": Jorge Lorenzo torna a Jerez, allà on tot va començar

Divendres el mallorquí celebra el 31è aniversari i que fa 16 anys que va debutar al Mundial

Nuria García
2 min
Jorge Lorenzo, al box, durant la cursa al Circuit de Les Amèriques

BarcelonaDesprés de la cursa d'Austin, als Estats Units, Jorge Lorenzo va reconèixer que estava vivint el seu pitjor moment des que va fitxar per Ducati. "Possiblement. Estic decebut i trist. Cal oblidar-ho i pensar en el futur amb motivació i esperar que a Europa millorin les coses", deia el mallorquí fa menys de dues setmanes. El cas és que el binomi Lorenzo-Ducati no està arribant a les expectatives que s'havien marcat a l'inici, quan el 2017 el pilot va canviar d'aires i va deixar Yamaha per signar per la marca italiana. "La Ducati es condueix d'una manera il·lògica i estem en procés d'entendre-ho", deia Lorenzo recentment en una entrevista a l'ARA.

El canvi esperat pel pilot hauria d'arribar aquest cap de setmana amb el desembarcament del Mundial de MotoGP al traçat andalús de Jerez-Ángel Nieto, la primera cursa a Europa després de passar per Qatar, l'Argentina i Austin. "Després de la complicada cursa d'Austin, és el moment de capgirar la situació. Arribem a Europa amb moltes ganes", reconeix Lorenzo. "Estem treballant molt i cal seguir pensant en positiu. No penso rendir-me", apunta.

Aquest divendres, dia que arrenca el Gran Premi d'Espanya a Jerez, el mallorquí hauria de tenir motius per somriure tot i la difícil situació que està passant. Justament al traçat andalús, ara fa 16 anys, un jovenet Lorenzo debutava al Mundial. De fet, es va haver d'esperar un dia, fins dissabte, perquè divendres, dia dels entrenaments lliures, encara no tenia els 15 anys obligatoris per poder pujar a una moto i disputar una cursa del campionat del món.

Jerez, l'escenari del primer podi amb Ducati

El traçat de Jerez porta bons records a Lorenzo. És on va debutar l'any 2002. I on l'any passat, després d'un inici amb Ducati també irregular, va aconseguir el primer podi amb la marca italiana. "Molta gent ha posat en dubte que un pilot fi com jo pogués ser competitiu amb la Ducati. A la quarta cursa hem fet podi, que dedico als que parlen més del compte. Hem demostrat que en el futur es poden aconseguir victòries", deia Lorenzo ara fa tot just un any, content de tornar a ruixar-se amb cava i silenciant els que no confiaven en ell. L'any passat, abans de Jerez, el mallorquí sumava 12 punts en les primeres tres curses del Mundial. Ara, amb les mateixes curses disputades, en suma sis. "Jerez és un dels meus traçats favorits, em porta bons records, com el podi de l'any passat. Crec que és un bon circuit per començar a canviar la nostra dinàmica. Serà important començar bé i entendre com és l'adherència de la pista després del reasfaltatge", apunta el pilot, abans de començar aquest divendres els primers entrenaments lliures.

Però la veritat és que la Ducati no és la moto que s'adapta més bé al traçat andalús. Només cal veure com Andrea Dovizioso, que arriba a Jerez com a líder del Mundial, encara no hi ha pujat mai al podi: la seva millor posició al Gran Premi d'Espanya és un cinquè lloc. Lorenzo, en la seva trajectòria a la categoria reina, ha aconseguit set podis a Jerez, tres dels quals triomfs, tots amb Yamaha: 2010, 2011 i 2015.

stats