FÓRMULA 1
Esports 17/05/2011

El GP d'Espanya estrenarà un pneumàtic més dur

La marca Pirelli oferirà a les escuderies un pneumàtic més dur que els permetrà variar les seves estratègies i fer menys aturades a boxos

Efe
1 min

MadridEl Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1, que es disputarà diumenge vinent a Barcelona, estrenarà un tipus de pneumàtic més dur que va ser provat per la marca Pirelli a la cursa de Turquia. El compost és més durador que l'anterior i permetrà als equips entrar menys cops a boxos per substituir-los, oferint una més variada gamma d'estratègies en cursa, segons el fabricant, tot i que Pirelli considera que anar a tres aturades seguirà sent el normal a Barcelona.

"Ja vam dir al principis d'any que introduiríem evolucions dels pneumàtics si crèiem que d'aquesta manera beneficiàvem l'esport, i Barcelona serà la primera vegada que ho fem. Les noves gomes, llargament provades, redueixen la degradació i allarga el seu ús", ha comentat Paul Hembery, director de Pirelli Motor Sport.

Hembery admet que no es tracta "d'un pas massa gran pel que fa al pneumàtic dur anterior", però ha advertit que "hi haurà una diferència més gran entre el dur i el tou que farà encara més interessant la cursa i oferirà als equips l'opció de plantejar estratègies més creatives".

"D'acord amb les dades recopilades en les proves, a Barcelona probablement hi haurà tres aturades per cotxe. A Barcelona cal molt més temps per entrar i sortir de boxos que a Turquia, i aquest és un factor que influirà en l'estratègia", ha explicat.

stats