FÓRMULA 1
Esports 28/07/2013

Hamilton aconsegueix a Hongria el primer triomf amb Mercedes

El pilot britànic puja al capdamunt del podi per primer cop aquest any acompanyat de Räikkönen i Vettel

Nuria García
2 min

BarcelonaLewis Hamilton ha aconseguit aquest diumenge a Hongria el seu primer triomf amb l'escuderia Mercedes. El britànic, que havia marcat quatre 'pole positions' aquesta temporada, ha aconseguit per primera vegada aprofitar la primera posició de la graella per guanyar una cursa enguany. Al podi l'han acompanyat Kimi Räikkönen i Sebastian Vettel, que han protagonitzat una lluita espectacular en les últimes voltes.

L'arrencada de la cursa ha estat força entretinguda. Alonso havia dit que necessitava guanyar posicions a la sortida perquè el circuit no és el millor per fer avançaments. I l'asturià n'ha guanyat una i s'ha situat quart. Vettel no ha arrencat bé, ja que li han patinat les rodes i ha estat a punt de perdre posicions, si bé ha reaccionat a temps.

Hamilton, que arrencava des de la 'pole', ha estat el primer que ha entrat a boxes a canviar els pneumàtics, seguit per Rosberg, Vettel, Massa, Alonso i Grosjean. Webber, que sortia desè i amb pneumàtics frescos, ha aguantat a la pista i ha passat a ocupar la primera posició. El primer pas pels tallers ha provocat que Vettel hagués de lluitar a la pista amb Button i Grosjean.

L'alemany, al final ha aconseguit superar Button a la volta 24 i el francès l'ha volgut imitar, tot i que ha acabat tocant el britànic i els comissaris han anunciat que després de la cursa investigaran la maniobra. De fet, Grosjean ha hagut de fer front a una penalització –un 'drive through'– perquè ha avançat Massa per l'exterior de la pista.

La incògnita de la cursa era quina estratègia triarien els equips. Kimi Räikkönen, per exemple, ha optat per aturar-se només dues vegades, mentre que Webber ha visitat els mecànics en tres ocasions. Així, a les acaballes, Räikkönen ha arribat amb els pneumàtics gairebé gastats, mentre que Vettel i Webber, que el pressionaven des del darrere, tenien les gomes pràcticament noves. Finalment, Webber ha acabat quart, seguit de Fernando Alonso i Romain Grosjean.

stats