MotoGP

La consolidació d'Aleix Espargaró i el doblet de Ducati: els apunts de la 'qualy' del GP de França

Pecco Bagnaia i Jack Miller ocupen les dues posicions capdavanteres de la graella, seguits pel pilot de Granollers

2 min
Aleix Espargaró durant la 'qualy' del GP de França

BarcelonaFora del circuit, França s'ha rendit al seu heroi. Fabio Quartararo ha tornat a posar al mapa del Mundial de MotoGP els francesos després d'aixecar la temporada passada el títol. Dins la pista, però, el circuit de Le Mans s'ha tenyit de vermell Ducati.

Doblet per a Ducati a Le Mans

La marca italiana torna a ser la propietària de la velocitat punta a MotoGP. Pecco Bagnaia i Jack Miller s'han fos en una abraçada quan han aparcat les motos un cop ha onejat la bandera de quadres. Els dos pilots de Ducati s'han endut els dos millors temps de la qualy que ha configurat la graella de sortida del GP de França d'aquest diumenge (14 h, DAZN), just per davant d'Aleix Espargaró. El pilot de Granollers continua allargant el bon moment d'Aprilia i suma una nova primera línia de sortida.

Marc Márquez i Fabio Quartararo durant la 'qualy' del GP de França

Marc Márquez no pot amb l'Honda

El pilot català no aixeca cap. Durant els entrenaments lliures de divendres, previs a la sessió de classificació, el de Cervera va reconèixer que amb la seva moto actual no tenia opcions per lluitar pel Mundial. Entre la frustració i l'enuig, Márquez admetia que aquesta temporada representa un bany de realitat per a ell i la marca japonesa. La imatge de cada cap de setmana, Márquez buscant la roda d'algun pilot per fer un bon temps, s'ha repetit a Le Mans i tot just ha passat amb l'heroi local i actual campió. Quartararo, lluny d'enfadar-se, ha ajudat Márquez i, un cop acabada la sessió, s'han saludat deixant una gran imatge d'esportivitat. El d'Honda sortirà desè.

França es rendeix al seu heroi

El pilot de Yamaha va guanyar molt més que el Mundial l'any passat. Fabio Quartararo va tornar a fer xalar els francesos amb el Mundial de MotoGP, competició que havia passat més inadvertida per als francesos els últims anys. Per al vigent campió, la setmana va començar al Parc dels Prínceps, compartint sessió d'entrenament amb els jugadors del PSG. Ja al circuit, el de Niça ha intentat competir amb les Ducati, però no els ha pogut seguir el ritme. En el seu Gran Premi de casa, al circuit de Le Mans, sortirà quart.

Foggia per fi té la seva 'pole' i el retorn del 'Tiburón'

El pilot italià del Leopard ha aconseguit la primera pole de la seva carrera. Dennis Foggia és un dels noms destacats i recurrents de Moto3, però mai havia pogut marcar el millor temps en la qualy en els dos anys que fa que és a la categoria petita. Rere seu sortirà el seu company d'equip Tatsuki Suzuki. I Jaume Masia, tercer. A Moto2, Pedro Acosta torna a tenir bones sensacions sobre la moto i pel GP al Circuit de Le Mans partirà des de la primera posició de la graella, per primer cop des que va pujar a la categoria. Amb ell, partiràn des de la primera fila Jake Dixon i Augusto Fernández.

stats